marţi, 29 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 22 (5229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum ne influenţează telefoanele mobile şi tabletele

Telefoanele mobile inteligente şi tabletele au un efect nociv asupra sănăţii umane la nivel psihic. Aceste invenţii tind să acapareze mult prea mult din atenţia utilizatorilor, lucru care duce la schimbări comportamentale nesănătoase.

Secretul fericirii pare a sta în timpul pe care orice persoană îl alocă telefoanelor mobile sau tabletelor pe care le are în posesie. Un medic specializat în domeniul fericirii psihice umane susţine că secretul acestui sentiment constă în timpul pe care fiecare dintre noi îl alocă acestor aparate. 

Profesorul Paul Dolan din cadrul Universităţii Economice din Londra este de părere că popularitatea iPhone-urilor şi a altor telefoane inteligente au dus la distragerea atenţiei oamenilor. Prin urmare, posesorii de telefoane inteligente nu îşi mai găsesc timpul necesar pentru a interacţiona cu apropiaţii lor. 

Dolan a avertizat că dacă oamenii nu conştientizează că timpul alocat smartphone-urilor şi tabletelor le face rău, aceştia ar putea dezvolta boli mintale. Aceste afecţiuni de ordin psihic sunt o nouă descoperire în acest domeniu, profesorul Dolan dând două exemple relevante.

O afecţiune care poate afecta orice persoană ce petrece prea mult timp navigând pe internet se numeşte "dependenţa de internet", iar o altă maladie legată cu efectul telefoanelor mobile poartă numele de "sindromul vibratului". Acest sindrom se manifestă prin aparenţa că în mod constant utilizatorul de telefon mobil primeşte un mesaj, însă atunci când îşi verifică smartphone-ul constată că de fapt s-a înşelat, notează dailymail.co.uk.  

"În mod constant atenţia noastră este distrasă, iar acest lucru ne costă. Atunci când încercăm să facem mai multe lucruri avem nevoie de atenţie mare. Faptul că suntem împreună cu prietenii sau apropiaţii este o activitate mult mai sănătoasă decât verificarea constantă a telefonului pentru mesaje sau e-mail-uri", susţine profesorul Paul Dolan. 

Pe deasupra Dolan susţine că fericirea nu constă întotdeauna în banii pe care îi avem, atenţia şi simplitatea fiind două dintre cheile către atingerea unei stări de bine alături de cei dragi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum ne influenţează telefoanele mobile şi tabletele.
 Vizualizări articol: 822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cum ne influenţează telefoanele mobile şi tabletele3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei