Meniul de la masa de Revelion poate influenţa intensitatea stării de mahmureală de a doua zi, anumite alimente eliminând aceste neplăceri, potrivit nutriţioniştilor britanici, citaţi de dailymail.co.uk.
Potrivit nutriţioniştilor britanici, alegerea unor anumite alimente la masa din seara de Revelion sau chiar la prânzul din 31 decembrie poate diminua efectele alcoolului, resimţite în dimineaţa primei zile a noului an.
"Fasolea, avocado şi cerealele eliberează energia treptat, aşa că, dacă mănânci aşa ceva înainte să ajungi la o petrecere, cu siguranţă nu vei fi înfometat", a declarat nutriţionistul Azmina Govindji.
Aceste alimente "te fac să nu resimţi imediat efectele alcoolului şi nu o să simţi nevoia să bei încă un pahar atât de repede", a mai spus ea.
De asemenea, un alt adjuvant în prevenirea stării de mahmureală este sucul de mere, care menţine organismul hidratat şi este bogat în vitamina C.
Iaurt probiotic pentru persoanele care au probleme cu bila
Un alt fel de mâncare recomandat de nutriţionişti înainte de a ajunge la petrecerea de Revelion este cotletul de miel cu cartofi la cuptor. "Dacă mănânci asta la 14.00 îţi va potoli foamea şi va încetini absorbţia de alcool până pe la ora 18.00, când eşti la primul pahar", a declarat specialista în diete Sarah Schenker.
"Carnea de miel este bogată în proteine, ceea ce oferă senzaţia de saţietate, iar cartofii eliberează treptat energia. Sunt totodată o sursă importantă de zinc şi vitamina A. Ambele elemente sunt esenţiale pentru un sistem imunitar sănătos", a mai spus Schenker.
De asemenea, specialista a mai recomandat şi iaurtul probiotic pentru persoanele care au probleme cu bila din cauza excesului de alcool.
Supa de linte, omleta, pâinea de secară şi mierea, recomandate înainte de petrecere
O chiflă făcută din făină integrală, în care se pune somon afumat, brânză grasă şi roşii este o altă variantă de meniu echilibrat. Urmat de o banană şi de un pahar mare de suc de portocale, acest meniu e indicat înainte de petreceri.
"Este o gustare excelentă înainte de o petrecere", a declarat Carina Norris, specialist în nutriţie. "Conţine mult potasiu, ce ajută la menţinerea unui nivel echilibrat de fluide în organism, ceea ce e bine, deoarece alcoolul este diuretic, aşa că se pierd mai multe fluide decât se ingerează. Banana, roşiile şi sucul sunt bogate în vitamina B şi C, foarte importante pentru sistemul imunitar", a mai spus ea.
Potrivit lui Schenker, foarte sănătoasă este şi budinca de orez, mango şi o ceaşcă de ceai. "Un pahar de lapte este deja o băutură tradiţională înaintea unei petreceri. Acţionează ca un pansament şi nu permite alcoolului să irite stomacul. Budinca de orez este şi mai bună şi mai hrănitoare. Câteva felii de mango îţi asigură necesarul de vitamine A, B şi C. În ceea ce priveşte ceaiul, se credea că deshidratează, dar nu e aşa", spune aceasta.
De asemenea, printre alimentele recomandate de nutriţionişti înainte de petreceri se mai numără şi supa de linte, omleta, pâinea de secară şi mierea.
(29 dec 2012, 11:08:09
La şerpi e invers ( e ca-ntre 2 rate )
Omul îl caută pe om … şi-l consumă
La şerpi mai găseşti o soră şi-un frate
Şerpii nu se sinucid … NICIODATĂ
Doar omu-i apofatic şi “ neajutorat ”
DOAR la el speranţa e abandonată
Doar pe el VIAŢA… l-a constipat
Omu-şi face freze şi shopping la Mall
Şarpele se târăşte … fără ipocrizie
Omu-i îmbrăcat p-afară ..da-năuntru-i gol
Fiindcă-şi târăşte paşii … prin şerpărie
Cartea vieţii o numim : interioare anterioare
A vieţii noastre ( şerpii .. nu-s de înţeles )
Superiori fiind ( căci omu’ nu e “ târâtoare ” )
Ne muşcăm,ne otrăvim şi killerim ( bine-nţeles )
Înnobilarea de vorbă şi faptă .. cine o are ?
Şarpele-i .. şarpe ! da’ omu’ … ce e ?
OmuL a inventat cuvântul : înnobiláre
Ca să-l “ poarte ” , cumva … şarpele ???