Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2012 - Anul XVII, nr. 257 (5162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Tocană de creveţi cu cuişoare

Tocana de creveţi cu cuişoare este un preparat foarte aromat, de origine orientală, foarte potrivit pentru serile reci de toamnă, în compania unui vin alb bun.
Număr de porţii: 4
Ingrediente:
600 de grame de creveţi curăţaţi
3 morcovi mici
2 roşii 
1 ceapă mare
2 căţei de usturoi 
4 fire de pătrunjel verde 
2 foi de dafin
1 lingură de făină
3 linguri de ulei de măsline
3 cuişoare
sare, piper

Mod de preparare:
Roşiile se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se taie pulpa în cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie fin. Morcovii se curăţă şi se taie rondele. Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte. Pătrunjelul se spală şi se toacă fin.
Se încălzesc două linguri de ulei într-o tigaie, se călesc ceapa şi morcovul, timp de cinci minute. Se adaugă usturoiul, apoi roşiile, sare şi piper după gust. Se lasă pe foc timp de 10 minute.
Se încălzeşte cuptorul.
Tot pe foc, amestecul de legume se pudrează cu făină şi se combină cu creveţii, apoi se adaugă 250 de mililitri de apă şi se lasă să dea în clocot. Se ia de pe foc.
Se adaugă pătrunjelul, dafinul şi cuişoarele.
Tocana se pune într-un vas de lut, se acoperă cu restul de ulei şi se dă la cuptor timp de 25 de minute.
Se serveşte fierbinte, în vasul în care s-a gătit la cuptor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Tocană de creveţi cu cuişoare.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Tocană de creveţi cu cuişoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei