Cunoscută şi apreciată în întreaga lume, vita Stroganoff este un preparat delicios şi, mai ales, uşor de realizat. Important este să folosiţi doar antricot sau muşchiuleţ de vită.
Număr de porţii: 8
Ingrediente:
1 pachet de paste făinoase cu ou - de preferat fusilli - fierte "al dente", care au fost scurse şi clătite în apă rece
250 de grame de ciuperci proaspete, feliate
1 ceapă mare, tăiată julien
¼ pachet de unt (aproximativ 63 de grame)
1 kilogram de carne de vită - antricot sau muşchiuleţ
4 linguri de făină
2 ceşti de supă de vită
1 ceaşcă de smântână
sare şi piper negru, după gust
Mod de preparare:
1. Se fierb pastele în apă cu sare timp de aproximativ 8 minute, sau până devin "al dente". Se scurg de apa în care au fiert şi se clătesc în jet de apă rece.
2. Cât timp fierb pastele, se prepară sosul. Într-o tigaie mai mare, se adaugă două linguri de unt topit la temperatura camerei, în care se călesc ciupercile şi ceapa. Când acestea s-au înmuiat, se scot din tigaie cu o spumieră.
3. În aceeaşi tigaie se adaugă untul rămas. Când untul începe să sfârâie, se adaugă carnea de vită care se prăjeşte, la temperatură medie, până se rumeneşte. Se adaugă făina şi se amestecă până se obţine un sos mai consistent.
4. Se adaugă în tigaie ciupercile şi ceapa, peste întreaga compoziţie turnându-se smântâna.
5. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
6. Întreaga compoziţie se lasă pe foc până ajunge aproape de temperatura de fierbere.
Se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel verde şi cu garnitură de cartofi natur.