Prăjitura cu brânză, ciocolată albă şi cireşe este un desert delicios şi răcoritor, potrivit pentru zilele de vară. Pentru un rezultat optim se prepară cu 24 de ore înainte de servire, potrivit journaldesfemmes.com.
Număr de porţii: 6
Ingrediente:
150 de grame de biscuiţi digestivi
50 de grame de unt
400 de grame de cremă de brânză (de tip Philadelphia, se poate înlocui cu ricotta)
100 de grame de mascarpone
2 ouă
50 - 60 de grame de zahăr tos
100 de grame de ciocolată albă zdrobită în bucăţi mici
concentrat de vanilie (după gust)
150 de grame de cireşe fără sâmburi
100 de mililitri vin roşu
2 linguri de zahăr brun
1/2 baton de scorţişoară
100 de grame de brânză Philadelphia
50 de grame de zahăr pudră
Mod de preparare:
Cireşele se fierb timp de 15 minute cu vin, zahăr brun, vanilie, scorţişoară. Fructele nu trebuie să îşi piardă forma. Se lasă apoi la răcit.
Biscuiţii se zdrobesc, se amestecă cu untul topit, iar compoziţia se pune pe fundul unei tăvi rotunde căptuşite cu hârtie de copt, într-un strat compact. Se coace circa 5 minute la 180 de grade Celsius. Se lasă la răcit.
400 de grame de brânză Philadelphia se amestecă cu mascarpone, ouă, zahărul tos, se bate totul bine. Se adaugă ciocolata şi se amestecă din nou.
Jumătate din compoziţia de brânză se toarnă în tavă peste blatul de biscuiţi, se pun câteva cireşe, restul de compoziţie de brânză şi se coace 30-40 de minute la 180°C. Timpul de coacere depinde de cuptor - stratul de brânză trebuie să devină uşor auriu, iar centrul trebuie să fie uşor moale.
Se lasă prăjitura la rece, de preferat 24 de ore la frigider.
Pentru decor: se amestecă 100 de grame de brânză Philadelphia cu 4 - 5 linguri de zahăr pudră (după gust). Compoziţia de brânză se pune într-un poş de decorat (sau se confecţionează dintr-o pungă de plastic). Se decorează prăjitura cu cireşele rămase şi crema de brânză. Se mai lasă o oră la frigider, se scoate şi se mai poate decora cu ciocolată şi nucă de cocos rase.