La începutul unei relaţii, dincolo de pasiunea şi flacăra de moment, partenerii trebuie să se aşeze şi să discute unele subiecte serioase, pentru a nu avea surprize neplăcute mai târziu
Unii oameni sunt de părere că, atunci când un partener este potrivit, acest lucru „se simte”. Poate fi un criteriu bun pentru continuarea unei relaţii în cazul acelor cupluri care sunt cuprinse de un simţ aproape supranatural al certitudinii. Aceste cazuri sunt însă extrem de rare, iar restul, cei care nu se încadrează în această categorie favorizată, sunt frământaţi de întrebări şi dubii atunci când se află la început de drum în plan sentimental. Nici nu ar fi sănătos să ne prefacem cu toţii că nu avem astfel de îndoieli, doar pentru că în poveşti cei care se iubesc ştiu din prima că totul va fi bine.
Cei care se bucură de acest privilegiu nu pot fi decât felicitaţi şi poate chiar invidiaţi. Restul, însă, trebuie să afle pe calea logicii ceea ce alţii susţin că simt. Dacă faceţi parte din această categorie, este indicat să dezbateţi cu partenerul câteva subiecte care vă pot ajuta pe amândoi să aflaţi care sunt concepţiile de viaţă, planurile şi intenţiile celuilalt. Unele dintre aceste teme pot apărea în conversaţie în mod natural, în timpul perioadei de curtare, în schimb altele, considerate uneori spinoase, trebuie aduse în discuţie.
Despre implicare
Iată câteva întrebări pe care trebuie să (vi) le puneţi în ceea ce priveşte acest aspect al vieţii. Suportaţi sau nu ideea de a vă vedea partenerul cu alte persoane? - întrebarea nu are neapărat legătură cu concepţiile privind înşelatul, ci doar vă ajută să stabiliţi gradul dumneavoastră de gelozie sau posesivitate. Credeţi că partenerul este o alegere bună, dar simţiţi nevoia să exploraţi cu atenţie situaţia pentru a fi sigur? Compania partenerului vă face mai multă plăcere decât aţi simţit vreodată alături de altcineva? Sau doar aveţi nevoie de o persoană care să vă stea alături temporar? În orice caz, este important să stabiliţi dacă sunteţi sau nu dispus să vă implicaţi serios şi să aflaţi care sunt şi intenţiile celuilalt în acest sens.
Despre înşelat
Oamenii au păreri foarte diferite în privinţa situaţiilor care reprezintă trădare în relaţie. Este extrem de important să vă asiguraţi că definiţia dumneavoastră şi cea a partenerului coincid, altfel ar putea apărea probleme evidente. De asemenea, trebuie să discutaţi cum vor sta lucrurile în cazul ipotetic în care unul dintre voi calcă strâmb, pentru că aceste lucruri se întâmplă în viaţa reală. Trădarea ar însemna sfârşitul relaţiei sau ar fi doar încă un hop de trecut? Aţi vrea să aflaţi despre trădare sau mai bine nu, presupunând că acest lucru s-ar întâmpla. Deşi sensibil, acest subiect trebuie discutat deschis, pentru că poate releva foarte multe aspecte legate de compatibilitatea voastră.
Credinţă şi filosofie
Care este opinia partenerului în privinţa religiei? Dacă sunteţi ateu, ce părere are celălalt? Ce înseamnă credinţa pentru fiecare dintre voi? Credeţi vreunul că civilizaţia a fost creată de extratereştri şi că oamenii aşteaptă întoarcerea creatorilor? Există foarte multe teme de dezbătut. Diferendele legate de religie şi filosofia de viaţă nu sunt insurmontabile, pot chiar îmbogăţi profunzimea relaţiei. Este important însă ca fiecare să ştie cât de diferite sunt concepţiile celuilalt înainte de a se implica în relaţie, pentru că uneori discuţiile în contradictoriu pe aceste teme pot degenera în adevărate conflicte.
Concepţii despre sex
Compatibilitatea pe plan sexual se află fără cuvinte, însă capacitatea a doi parteneri de a discuta despre sex va deveni esenţială în momentul în care pasiunea de început şi „chimia” vor dispărea. Câteva dintre aspectele legate de sex pe care le puteţi discuta la începutul relaţiei sunt cât de important este amorul, dacă sunteţi dispuşi să experimentaţi sau dacă vă simţiţi capabili să depăşiţi toate situaţiile sensibile, mai mult sau mai puţin plăcute, pe care le poate genera sexul într-o relaţie stabilă, pe termen lung.
Căsătorie şi căsnicie
Nu este prea plăcut să vă petreceţi un an din viaţă cu cineva, dorind şi sperând să vă căsătoriţi, doar ca să aflaţi după tot acest timp că partenerul este îngrozit de ideea de căsnicie sau reticent la conceptul de căsătorie pentru că părinţii lui au divorţat sau din alte motive. Pe de altă parte, nu este în regulă nici să vă reprimaţi speranţele şi să ascundeţi faptul că vă aşteptaţi ca relaţia să se transforme în căsnicie. În definitiv, începerea unei relaţii nu înseamnă că punctul final al acesteia va fi căsătoria. Acesta nu este un subiect de discutat la prima întâlnire, însă trebuie dezbătut înainte ca partenerii să investească prea mult unul în celălalt, pentru a evita eventualele dezamăgiri.