"De veghe în lanul de secară", de J. D. Sallinger, este cel mai vândut volum din seria "Biblioteca Polirom", a declarat, sâmbătă, directorul de imagine al editurii, Oana Boca, la un eveniment dedicat proiectului care a adus în România cele mai importante şi noi titluri din literatura universală.
În topul "din toate timpurile" al Bibliotecii Polirom urmează controversatul volum "Versetele satanice", de Salman Rushdie, "Idiotul", de F. M. Dostoievski, "Pianista", de Elfriede Jelinek, şi "1984", de George Orwell.
În ceea ce priveşte topul anului în curs, al celor mai citite cărţi din "Biblioteca Polirom", pe locul I se clasează "Cimitirul din Praga", de Umberto Eco, urmat de "IQ84", de Haruki Murakami, şi "Iubirile croitoresei", de Maria Duenas.
În categoria descărcărilor în format e-book, domeniu în care editura s-a aliniat de curând, cel care conduce topul este Ian McEwan, cu "Solar", urmat de clasicul volum "Jucătorul", al lui Dostoievski.
În total, din 1998, "Biblioteca Polirom" a avut peste 5 milioane de cărţi tipărite şi 20 de serii de autor.
Până în prezent, în colecţia "Biblioteca Polirom" au fost publicaţi 23 de laureaţi ai premiului Nobel pentru literatură şi 11 scriitori distinşi cu Man Booker Prize.
În planurile de viitor ale colecţiei "Biblioteca Polirom" este inclus şi un volum de memorii al regizorului Emir Kusturica.
Directorul editorial Polirom şi coordonatorul seriei "Biblioteca Polirom", Bogdan-Alexandru Stănescu, a povestit, amuzat, cum a evoluat la editura ieşeană: "Când am venit, în 2005, la Polirom, aveam plete, 55 de kilograme şi eram holtei. Acum sunt căsătorit, am doi copii, am un început de chelie şi burtă (...), pot spune că un efect al 'Bibliotecii Polirom' este îmburghezirea".
La evenimentul care a marcat "888 de titluri" în "Biblioteca Polirom" a mai participat şi directorul editurii, Silviu Lupescu.
Evenimentul a avut loc la complexul Romexpo din Bucureşti, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, care a început miercuri şi se încheie duminică.