Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2011 - Anul XVI, nr. 239 (4837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Pizza orientală

Gastronomii propun săptămâna aceasta o versiune libaneză a unui preparat clasic, pizza, aromatizată cu tarhon şi mentă, informează linternaute.fr.

Număr de porţii - 4

 

Ingrediente:

300 de grame de carne de miel (sau carnea preferată)
4 roşii
1 ceapă
1 ardei iute uscat mic
1 fir de tarhon
1 fir de mentă
4 linguri de ulei de măsline
zeama de la o jumătate de lămâie
1 linguriţă de zahăr pudră
1 fir de cimbru
300 de grame aluat de pizza (poate fi preparat în casă din 500 de grame de făină, 1 plic de drojdie uscată, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr, 20 de mililitri ulei de măsline şi apă călduţă. Se frământă până nu mai este lipicios şi se lasă la crescut 30 de minute)
sare, piper

1. Se încălzeşte cuptorul la 240°C.

2. Se decojesc roşiile, după ce au fost opărite în apă fierbinte timp de 30 de secunde. Se scot sâmburii, iar pulpa roşiilor se taie cubuleţe.

3. Ceapa se curăţă, se taie fin, se căleşte în ulei de măsline până devine aurie, se adaugă roşiile şi se mai lasă pe foc timp de 10 minute.

4. Ierburile se spală şi se taie mărunt.

5. Într-o cratiţă se pun carnea tocată, sucul de lămâie, ardeiul iute, ierburile, sarea, piperul şi se lasă la călit timp de 15 minute, pe foc mic. Se măreşte apoi focul pentru ca sosul lăsat de carne să se îngroaşe. Carnea se lasă la răcit.

6. Aluatul de pizza se împarte în patru şi fiecare bucată se întinde pentru a obţine un disc, pe care se pun carnea şi legumele. Se rulează.

7. Rulourile se pun într-o tavă, pe hârtie de copt şi se ung cu puţin ulei. Se coc aproximativ 12 minute şi se servesc calde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Pizza orientală.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţeta săptămânii: Pizza orientală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei