Gastronomii propun săptămâna aceasta o versiune libaneză a unui preparat clasic, pizza, aromatizată cu tarhon şi mentă, informează linternaute.fr.
Număr de porţii - 4
Ingrediente:
300 de grame de carne de miel (sau carnea preferată)
4 roşii
1 ceapă
1 ardei iute uscat mic
1 fir de tarhon
1 fir de mentă
4 linguri de ulei de măsline
zeama de la o jumătate de lămâie
1 linguriţă de zahăr pudră
1 fir de cimbru
300 de grame aluat de pizza (poate fi preparat în casă din 500 de grame de făină, 1 plic de drojdie uscată, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr, 20 de mililitri ulei de măsline şi apă călduţă. Se frământă până nu mai este lipicios şi se lasă la crescut 30 de minute)
sare, piper
1. Se încălzeşte cuptorul la 240°C.
2. Se decojesc roşiile, după ce au fost opărite în apă fierbinte timp de 30 de secunde. Se scot sâmburii, iar pulpa roşiilor se taie cubuleţe.
3. Ceapa se curăţă, se taie fin, se căleşte în ulei de măsline până devine aurie, se adaugă roşiile şi se mai lasă pe foc timp de 10 minute.
4. Ierburile se spală şi se taie mărunt.
5. Într-o cratiţă se pun carnea tocată, sucul de lămâie, ardeiul iute, ierburile, sarea, piperul şi se lasă la călit timp de 15 minute, pe foc mic. Se măreşte apoi focul pentru ca sosul lăsat de carne să se îngroaşe. Carnea se lasă la răcit.
6. Aluatul de pizza se împarte în patru şi fiecare bucată se întinde pentru a obţine un disc, pe care se pun carnea şi legumele. Se rulează.
7. Rulourile se pun într-o tavă, pe hârtie de copt şi se ung cu puţin ulei. Se coc aproximativ 12 minute şi se servesc calde.