Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2011 - Anul XVI, nr. 180 (4778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creierul uman a ajuns la capătul dezvoltării sale

Omenirea a inventat penicilina, navetele spaţiale, computerele şi chiar şi inima artificială, printre multe alte minunăţii, şi este justificat să ne întrebăm spre ce ne îndreptăm de acum. Răspunsul oamenilor de ştiinţă este însă foarte categoric: nicăieri.

Potrivit cercetătorilor, dezvoltarea creierului uman a atins apogeul şi este imposibil din punct de vedere fizic să poată evolua de aici încolo. Ei susţin că pentru a deveni mai inteligent creierul uman ar avea nevoie de mari cantităţi de energie suplimentară şi oxigen, iar corpul nostru pur şi simplu nu poate oferi acest supliment.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au analizat structura creierului şi au calculat cât de multă energie folosesc celulele. "Am demonstrat că creierul uman trebuie să consume energie pentru a funcţiona şi că aceste cerinţe sunt suficient de ridicate pentru a limita performanţele noastre", susţine profesorul neurobiolog Simon Laughlin.

Alţi oameni de ştiinţă susţin că "reţeaua" creierului şi legăturile dintre zonele acestuia nu pot fi făcute mai bine decât atât . Ei au descoperit că cei mai inteligenţi oameni au, de fapt, cele mai bune legături, cu cele mai bune şi mai rapide "mesaje" între diferitele părţi ale creierului.

Eficientizarea "reţelei creierului" ar însemna o cantitate de energie sumplimentară, pe care corpul uman nu are de unde să o dea, prin urmare nu putem ajunge mai "deştepţi" decât suntem deja.

Un profesor de psihiatrie de la Cambridge, Ed Bullmore, specializat în imagistica creierului, a măsurat eficienţa cu care diferite părţi ale creierului comunică între ele. El a descoperit că cele mai rapide impulsuri se regăsesc la persoanele mai inteligente, în timp ce la persoanele mai puţin inteligente comunicarea între zonele creierului este mai slabă.

"Nivelul ridicat de integrare a reţelei creierului pare a fi asociat cu un IQ ridicat. A deveni mai inteligent înseamnă îmbunătăţirea legăturilor între diferitele zone ale creierului, însă acest lucru se poate doar cu energie suplimentară", susţine profesorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creierul uman a ajuns la capătul dezvoltării sale.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Creierul uman a ajuns la capătul dezvoltării sale3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei