Un studiu realizat recent în Marea Britanie a relevat faptul că, în medie, un adult petrece 36 de minute în fiecare zi stresându-se din diverse motive. Dacă facem câteva calcule ne vom da seama că fiecare dintre noi este stresat nouă zile dintr-un an sau, mergând mai departe, vom ajunge la concluzia că, într-o viaţă de om, perioada totală de stres este de aproape doi ani.
Rezultatele sondajului, realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, au arătat că motivele de stres sunt extrem de variate. Subiecţii au invocat o gamă „generoasă” de motive de stres, atât generale, cât şi personale - de la problemele economice ale ţării până la scăderea nivelului salariilor şi de la creşterea în greutate până la dezamăgirile din viaţa sexuală.
Oamenii de ştiinţă care au procesat datele sondajului au arătat că motivele de stres nu au fost neapărat o surpriză, însă neaşteptată a fost perioada de timp pe care oamenii o petrec stresându-se.
Alt lucru surprinzător a fost, de exemplu, faptul că oamenii sunt mai îngrijoraţi şi stresaţi de faptul că se îngraşă decât de problemele financiare, economice sau de cele care ţin de sănătate.
Potrivit sondajului, cele mai des invocate motive de stres au fost costurile mari ale traiului, sentimentul de viaţă trăită în rutină şi îngrijorările legate de menţinerea siluetei. Sondajul a arătat că patru din zece persoane îşi fac griji în legătură cu datoriile financiare acumulate, una din cinci persoane este stresată la gândul că cineva din familie s-ar putea îmbolnăvi, în timp de un sfert dintre respondenţi au mărturisit că se stresează pentru că simt că nu trăiesc viaţa la maximum. Rezultatele sondajului au arătat că pentru una din zece persoane perioada de stres depăşeşte două ore pe zi, în timp ce jumătate dintre respondenţi au mărturisit că stresul le provoacă probleme de sănătate.