miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statutul social determină felul în care oamenii se comportă cu cei din jur

Creierul uman reacţionează diferit în funcţie de felul în care oamenii percep statutul social al celor din jur, potrivit unui studiu publicat recent în revista Current Biology.

Potrivit acestui studiu, realizat de savanţii de la National Institute of Mental Health din Statele Unite ale Americii, persoanele cu un înalt statut social prezintă o activitate cerebrală mult mai intensă atunci când discută cu persoane având un statut social echivalent, informează bbc.co.uk.

Autorii studiului susţin că oamenii adoptă un anumit comportament în funcţie de felul în care îi percep pe cei din jur. În opinia cercetătorilor, prima impresie este crucială în ceea ce priveşte felul în care oamenii reacţionează unii faţă de alţii.

Studiile anterioare au scos în evidenţă faptul că şi maimuţele reacţionează în acelaşi fel, primatele adoptând un anumit comportament în funcţie de poziţia pe care o ocupă un anumit individ în ierarhia grupului din care face parte.

Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de 23 de voluntari cu statute sociale diferite, cărora cercetătorii le-au prezentat o serie de informaţii despre indivizi cu un statut social înalt, dar şi informaţii despre alţi indivizi cu un statut social mai modest.

Oamenii de ştiinţă au folosit imagistica prin rezonanţă magnetică (RMN) pentru a măsura activitatea cerebrală din corpul striat ventral, o zonă din creier asociată cu sistemul de recompensare.

Persoanele care considerau că au un statut socioeconomic superior au prezentat o activitate cerebrală mai intensă atunci când interacţionau cu persoane având acelaşi statut, iar persoanele cu un statut mai modest au prezentat activităţi cerebrale intense atunci când discutau cu persoane din aceeaşi categorie.

Potrivit autorilor americani, statutul socioeconomic nu se bazează doar pe venituri, ci include şi alţi factori, precum realizările profesionale şi obiceiurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statutul social determină felul în care oamenii se comportă cu cei din jur.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statutul social determină felul în care oamenii se comportă cu cei din jur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei