Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din New York susţin că au descoperit o genă care determină infidelitatea persoanelor, informează Daily Mail. Potrivit experţilor, această genă a fost identificată la o persoană din patru, informează Gândul.
Gena cu pricina se numeşte DRD4 şi afectează nivelul de dopamină din creier. "Persoanele care au această caracteristică nu înseamă că trebuie să-şi înşele neapărat partenerul, dar sunt de două ori mai predispuse la infidelitate", precizează Justin Garcia, coordonatorul studiului.
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au intervievat un grup mixt de voluntari despre cât de stabili sunt în relaţia de cuplu. Apoi participanţii au fost supuşi unor scanări la nivelul creierului pentru a vedea dacă infidelitatea poate fi determinată genetic.
Rezultatele de laborator au arătat că una din patru persoane are o genă care predispune la infidelitate. Specialiştii precizează că acest studiu i-a ajutat să descopere care dintre sexe înşală mai mult. Potrivit studiului, această genă este prezentă în egală măsură atât la femei, cât şi la bărbaţi. În plus, cercetătorii susţin că persoanele care poartă gena DRD4 sunt predispuse la alcoolism sau jocuri de noroc.
Tonul vocii demască infidelitatea
Pe de altă parte, cercetătorii canadieni susţin că tonul vocii este un barometru al infidelităţii. Astfel, femeile cu vocea înaltă, stridentă, şi bărbaţii cu voce joasă sunt mai predispuşi la infidelitate.
Legătura dintre tonalitatea vocii şi infidelitate este explicată de hormoni, spun cercetătorii de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario. "Bărbaţii cu niveluri ridicate de testosteron au o voce gravă, în timp ce un nivel ridicat de estrogen face vocea femeilor mai stridentă", spune profesorul David Feinberg, consilier pentru acest studiu. Statisticile de specialitate arată că în jur de 15 la sută dintre femei şi 25 la sută dintre bărbaţi au avut o aventură sexuală extraconjugală.