Frunzele proaspete de spanac dau savoare unei supe de culoare verde deschis, prezentată de www.bbcgoodfood.com.
Ingrediente:
50 de grame de unt,
o ceapă medie, tăiată fin,
2 căței de usturoi, tăiați mărunt,
un cartof mediu, curățat și tăiat cuburi,
450 de mililitri de supă,
600 de mililitri de lapte,
450 de grame de spanac proaspăt, spălat și dacă e nevoie tăiat mare,
coaja de la o jumătate de lămâie,
trei linguri de smântână pentru servire.
Topiți untul într-o oală mare de sosuri, puneți ceapa și usturoiul și prăjiți-le la foc mic pentru 5 - 6 minute până se înmoaie. Puneți și cartoful și mai țineți oala pe foc încă un minut. Mai puneți și supa și mai fierbeți pentru 8 - 10 minute până când cartoful e aproape fiert. Puneți laptele și lăsați supa să fiarbă după care adăugați și jumătate din cantitatea de spanac și sucul de lămâie.
Acoperiți oala și mai fierbeți pentru 15 minute până când spanacul se topește. Lăsați să se răcească cinci minute.
Puneți apoi supa într-un blender şi adăugați și restul de spanac, amestecând compoziţia până devine fină. Secretul ca supa să rămână verde deschis este să puneți jumătate din spanac la sfârșit, după ce a fiert.
Supa poate fi congelată pentru o lună și decongelată la microunde sau în frigider peste noapte. Se poate servi cu smântână.