O reţetă clasică de friptură de porc la cuptor cu zahăr brun şi glazură de ananas, care va primi aplauze pentru prezentare, dar şi pentru aroma irezistibilă, potrivit allrecipes.com.
Ingrediente
O bucată de cotlet de porc cu os
O cutie de compot de ananas
O jumătate de cană de zahăr brun
O ceaşcă de suc de lămâie sau lămâie verde
Un borcan de compot de cireşe amare
Câţiva căţei de usturoi
Mod de preparare
Încălziţi cuptorul la 160 de grade Celsius.
Puneţi carnea într-o cratiţă, crestaţi carnea şi puneţi câte un căţel de usturoi în fiecare crestătură.
Scurgeţi sucul de ananas într-un bol şi amestecaţi-l cu zahărul şi sucul de lămâie. Acoperiţi carnea cu acest amestec.
Aranjaţi feliile de ananas peste carne . Puneţi câte o cireaşă amară în mijlocul fiecărei felii de ananas şi fixaţi cu o scobitoare.
Coaceţi fără capac timp de 4 ore şi jumătate. Din când în când puneţi sosul adunat în cratiţă peste friptură cu ajutorul unei linguri.
Înainte de servire se scot scobitorile.