Circa 80% dintre copii din Europa accesează internetul pentru jocuri video online, potrivit unui studiu realizat de agenţia britanică Dubit, specializată pe cercetarea obiceiurilor de consum media ale copiilor, informează site-ul warc.com.
Studiul, care a fost realizat pe opt pieţe europene, pe un eşantion de 2.323 copii, cu vârste între şapte şi 14 ani, indică faptul că patru din cinci copii intră online pentru a accesa jocuri video.
Potrivit rezultatelor studiului, doar 65% dintre copiii din Germania intră pe web pentru jocuri, comparativ cu 89% dintre copii danezi care fac acest lucru.
Multe jocuri populare, printre care Club Penguin, Stardoll şi Café World, folosesc tehnologie Flash şi sunt accesate de pe PC-uri sau laptopuri.
Studiul Dubit mai arată că succesul jocurilor este în directă legătură şi cu dorinţa companiilor producătoare de a realiza profituri din aceste activităţi.
Cei mai mulţi copii joacă jocuri online gratuit, în timp ce 16% dintre ei au plătit pentru o formă de abonament pentru a accesa jocul, iar 15% au cumpărat bunuri virtuale în cadrul jocurilor.
Copiii britanici sunt cei care şi-au făcut cel mai mare număr de abonamente la jocuri video online (25%), dar şi cei care au cumpărat cele mai multe bunuri virtuale în cadrul jocului (20%). Prin contrast, doar 11% dintre copiii din Olanda au făcut achiziţii de bunuri virtuale în cadrul jocurilor şi doar 8% şi-au făcut abonamente.
Pe de altă parte, 18% dintre copii care au participat la realizarea studiului au declarat că nu plătesc pentru a accesa jocuri video online, dar că ar putea face asta în viitor. În Franţa, 26% dintre copii au declarat că ar putea plăti taxe pentru jocurile online. În Danemarca, 27% dintre copii au precizat că intenţionează acelaşi lucru în viitor.
În Europa, o treime dintre copii au declarat că principalul motiv pentru care nu plătesc pentru jocurile online este refuzul părinţilor lor de a cheltui bani pe astfel de servicii.