Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serialele de televiziune prezintă adeseori măsuri de prim ajutor greşite

Deşi echipele de medici din serialele de televiziune cu specific medical, precum "Spitalul de urgenţă" şi "Dr. House", rezolvă aproape întotdeauna urgenţele medicale, în aproape jumătate din cazurile prezentate personalul procedează greşit, potrivit unui studiu canadian.
Cercetătorii de la Universitatea Dalhousie din Halifax (Canada) au analizat cu atenţie mai multe episoade din serialele de televiziune "Anatomia lui Grey", "Dr. House", "Private Practice/ Clinica" şi "Spitalul de urgenţă", pentru a verifica dacă aceste producţii cu specific medical au cu adevărat un rol educativ asupra publicului în ceea ce priveşte măsurile de prim ajutor acordate în momentul declanşării crizelor medicale, informează Reuters.
În timpul celor 327 de episoade analizate, cercetătorii canadieni au constatat declanşarea a 59 de astfel de crize, dintre care 51 au avut loc în spital. Aproape toate măsurile de prim ajutor au fost acordate de personalul specializat - medici şi surori medicale.
Însă acest studiu a descoperit şi practici incorecte - precum imobilizarea pacientului, stoparea mişcărilor involuntare ale acestuia sau introducerea unor obiecte diverse în gura pacientului - apărând în 25 din cazuri, reprezentând 46% din totalul crizelor prezentate.
Managementul măsurilor de prim ajutor a fost necorespunzător în 17 cazuri (29%), iar caracterul de conformitate a normelor de prim ajutor nu a putut fi determinat în 15 situaţii (25%), potrivit acestui studiu.
Andrew Moeller, coordonatorul studiului, a declarat că serialele de televiziune reprezintă o metodă eficientă de educare a publicului, manifestându-şi îngrijorarea cu această ocazie, deoarece aceste filme au prezentat măsuri greşite de prim ajutor în aproape jumătate din cazuri.
Acest studiu va fi prezentat la conferinţa anuală a organizaţiei American Academy of Neurology, ce va avea loc în luna aprilie, în oraşul canadian Toronto.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serialele de televiziune prezintă adeseori măsuri de prim ajutor greşite.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serialele de televiziune prezintă adeseori măsuri de prim ajutor greşite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei