miercuri, 27 ian 2010 - Anul XV, nr. 21 (4312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Formula matematică a zâmbetului perfect

Un celebru dentist din Marea Britanie, specializat în implanturi şi cosmetică dentară, Tariq Idris, a determinat matematic zâmbetul perfect cu ajutorul seriei numerice Fibonacci, care a jucat un rol cheie şi în romanul "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown, potrivit express.co.uk.
Doctorul Tariq Idris, din Londra, printre ai cărui clienţi se numără vedete de televiziune şi din lumea muzicii, a folosit seria numerică, alături de nanotehnologie, lasere şi software, pentru a crea zâmbetul perfect.
Dentistul a spus că ideea i-a venit uitându-se la fotografii. "Analizam fotografii ale unor clienţi care zâmbeau şi comparam proporţiile dinţilor, gingiilor şi liniei zâmbetului. Mi-am dat seama că prin folosirea seriei Fibonacci puteam găsi un model de perfecţiune", a spus Idris.
Astfel, el a continuat prin identificarea acelor părţi din zâmbet care nu corespundeau "divinei proporţii", pentru a îşi da seama cum să dea o altă formă dinţilor şi gingiilor pentru a le aduce la proporţiile corecte.
Pentru a-şi perfecţiona tehnica, doctorul a trebuit să apeleze la cele mai noi tehnologii. El a descoperit un nou sistem de îmbinare şi un chit al cărui aspect nu se deosebeşte de cel al unui dinte. Specialistul în cosmetică dentară a folosit apoi cea mai recentă tehnologie cu laser pentru a sculpta dintele şi un software pentru a determina forma potrivită pentru zâmbetul clientului.
Medicul a apreciat că, "cel puţin din Renaştere, artiştii şi arhitecţii şi-au proiectat operele aproximând proporţia divină" şi că "unii dintre cei mai mari matematicieni din toate timpurile s-au străduit să determine această proporţie şi proprietăţile ei uimitoare”.
Tratamentul pentru obţinerea zâmbetului perfect nu implică perforare sau injecţii.
Seria Fibonacci a fost creată de matematicianul italian Leonardo Fibonacci, în 1202. Aceasta este o secvenţă de numere în care fiecare număr se obţine din suma precedentelor două din şir.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Formula matematică a zâmbetului perfect.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formula matematică a zâmbetului perfect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei