marţi, 19 ian 2010 - Anul XV, nr. 14 (4305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

JURNALUL UNUI BURSIER ÎN SUA

Fragmente

Era 9 Septembrie 2001 şi tocmai mă întorceam acasă de la o întâlnire cu membrii clubului de inventică Gaudeamus. În momentul în care am intrat pe uşă, primul lucru pe care l-am văzut a fost imaginea înecată în fum a celor două turnuri gemene din New York.
În decembrie 2009 m-am aflat în New York, în locul unde se înălţau odată cele două turnuri. Imaginile de la televizor nu pot descrie în totalitate dezastrul care a avut loc acolo. Golul imens lăsat de prăbuşirea celor două clădiri este încă o rană deschisă pentru americani. Macaralele care lucrau acolo chiar şi în zilele de Crăciun nu puteau acoperi zgomotul acelor zile din 2001 care parcă încă se auzea din pământ.
Tot în zilele de Crăciun, în New York. Dimineaţă, în staţiile de metrou, văd poliţişti înarmaţi, unii cu automate. Am ştiut în acea secundă că ceva se întâmplase sau urma să se întâmple. Deşi rolul forţelor de ordine era să ofere siguranţă, vedeam oamenii neliniştiţi. Mai târziu am aflat că a existat o ameninţare falsă cu bombă. După câteva zile, centrul oraşului New York, era plin de oameni sărbătorind noaptea dintre ani. Forţele de ordine încercau cu greu să facă faţă. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic.
Eram în aeroport. Zburam spre Atlanta. Un bărbat tânăr, serios, liniştit, îmbrăcat în uniformă militară aştepta singur îmbarcarea în acelaşi avion. Avionul nu era plin. S-a aşezat singur pe rândurile din faţă. La aterizare, compania Delta anunţa pasagerii: „Împreună cu noi a călătorit un căpitan al armatei americane. Vrem să îi mulţumim pentru activitatea lui." Nici un pasager nu îl cunoştea, însă toată lumea a început să aplaude. Am simţit şi eu nevoia de a aplauda. Mai mult decât orice, impresionantă era dovada de solidaritate arătată de acei pasageri care nu aveau nimic în comun.
CNN a anunţat că după cutremurul din Haiti, mai bine de 5 milioane de dolari au fost donate prin sms de oameni de rând din SUA.

Ovidiu COCIERU
Bursier Fulbright

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fragmente.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fragmente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei