Ancheta desfăşurată de poliţia din Los Angeles asupra morţii lui Michael Jackson a fost finalizată, iar concluziile vor ajunge la procuratură în câteva săptămâni, doctorul starului, Conrad Murray, riscând să fie pus sub acuzaţie pentru omucidere, potrivit tmz.com.
Potrivit unei surse apropiate cazului, Procuratura din Los Angeles ar avea, în urma anchetei, destule dovezi pentru un proces penal împotriva lui Murray şi este foarte probabil ca acest lucru să se întâmple.
Cazul este unul complicat, deoarece doctorul nu ar fi încălcat vreo lege administrându-i artistului propofol, un anestezic foarte puternic. Conrad Murray le-a declarat anchetatorilor că nu el i-a administrat starului pop propofol, o substanţă găsită în cantităţi mari în organismul acestuia după deces şi care a reprezentat una dintre cauzele morţii lui.
Conform medicilor legişti din Los Angeles, Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de medicamente, propofolul şi sedativul lorazepam fiind principalele substanţe vinovate.
Murray a fost angajat pentru a-i purta de grijă lui Jackson în timp ce starul se pregătea pentru concertele de revenire pe scena muzicală, înainte de decesul acestuia, care a survenit pe 25 iunie 2009, la Los Angeles.
Conrad Murray este anchetat în prezent de poliţia din Los Angeles, fiind acuzat de omucidere. Murray a fost de două ori interogat de poliţia americană.
Doctorul a recunoscut că i-a dat starului o doză de 25 de miligrame de propofol în dimineaţa zilei în care acesta a murit. Murray a declarat anterior poliţiei americane că a părăsit camera starului pentru a merge la toaletă, însă înregistrările telefonice indică faptul că el a discutat la telefon timp de 47 de minute, în jurul orei la care Michael Jackson începea să aibă probleme respiratorii. Când medicul a realizat că pacientul său nu mai reacţiona, a încercat câteva manevre frenetice de resuscitare, însă Michael Jackson nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa, iar decesul său a fost pronunţat de medicii de la centrul medical din cadrul Universităţii California din Los Angeles.
Conform celor mai recente documente, Murray susţine că Jackson a menţionat alţi doi doctori care l-au îngrijit - dermatologul Arnold Klein şi fostul doctor personal Allan Metzger, care "i-au dat medicamente, dar acestea nu aveau efect". De asemenea, în documente se menţionează că Murray l-a pus pe Jackson în legătură cu un alt medic - David Adams - care să îi dea cântăreţului propofol, ceea ce s-a şi întâmplat, în prezenţa lui Murray, "în biroul unui estetician".
Michael Jackson a făcut stop cardiac şi a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuată de poliţie şi de agenţii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla lângă star în ultimele momente ale vieţii acestuia.