Pateu de macrou afumat
Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, celebrul bucătar britanic Jamie Oliver recomandă o reţetă uşor de preparat pentru cina de Crăciun - pateul de macrou afumat.
Numărul de porţii: 8-10
Ingrediente:
800 de grame de macrou afumat
sucul şi pulpa a două lămâi
3-4 linguri de pastă de hrean
400 ml de smântână
o legătură mare de frunze de pătrunjel proaspăt, tăiate în bucăţi mari
bucăţi de pâine intermediară
Mod de preparare:
1. Curăţaţi pielea bucăţilor de peşte, apoi tranşaţi-le în bucăţi mai mici, pe care le amestecaţi într-un bol împreună cu pulpa de lămâie. Adăugaţi pasta de hrean şi smântâna, împreună cu cea mai mare parte din frunzele de pătrunjel. Adăugaţi sucul de lămâie şi puţin piper negru, apoi amestecaţi întreaga compoziţie. Nu trebuie să amestecaţi prea mult, deoarece bucăţile de peşte trebuie să rămână întregi şi să nu se transforme într-o pastă.
2. Serviţi acest pate pe felii de pâine intermediară pe care le puteţi orna cu restul frunzelor de pătrunjel.