Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, experţii britanici în gastronomie recomandă prepararea unui desert bazat pe fructe - trufele tutti frutti - informează dailymail.co.uk.
Ingrediente pentru 25 de porţii:
200 de grame de ciocolată albă, spartă în bucăţi
125 de grame de unt tăiat în cubuleţe
150 de grame de cireşe glasate colorate (roşii, verzi şi galbene)
6 biscuiţi
Mod de preparare:
1. Puneţi ciocolata şi untul într-un bol şi încălziţi-le uşor până se topesc împreună, în cuptorul cu microunde sau ţinând bolul într-un vas cu apă pus la încălzit, până ce apa ajunge la punctul de fierbere. Clătiţi cireşele cu apă călduţă într-un vas-sită (această operaţiune contribuie la înmuierea fructelor) şi apoi scurgeţi-le bine pentru a se usca. Aşezaţi cireşele pe un platou, tăiaţi-le în bucăţi mici şi adăugaţi-le în amestecul de ciocolată şi unt. Puneţi biscuiţii într-o pungă de plastic şi tasaţi-i cu ajutorul unui făcăleţ până se fărâmiţează. Adăugaţi-i în acelaşi bol şi amestecaţi bine întreaga compoziţie.
2. Tapetaţi interiorul unei tăvi pătrate cu o folie alimentară şi turnaţi amestecul obţinut la punctul 1. Înveliţi partea superioară a compoziţiei cu părţile laterale ale foliei alimentare şi presaţi pentru a nivela suprafaţa. Grosimea ideală a compoziţiei este de 2-3 centimetri.
3. Păstraţi tava la rece, în frigider, timp de câteva ore, pentru ca prăjitura să se întărească. După ce s-a întărit, răsturnaţi tava pe un platou şi tăiaţi în pătrăţele.