Pentru a beneficia de un început perfect de sezon hibernal şi pentru a oferi organismului un supliment de vitamina C, gastronomii francezi recomandă salata de portocale asezonată cu kiwi, informează linternaute.com.
Număr de porţii - 4 persoane
Ingrediente:
4 portocale
6 fructe de kiwi
1 ceapă proaspătă
măsline negre
câteva boabe de struguri
ulei de măsline
oţet
piper şi sare
Timp de preparare: 15 minute
Mod de preparare:
1. Decojiţi portocalele, tăiaţi-le în rondele şi aşezaţi-le pe întreaga suprafaţă a platoului
2. Decojiţi fructele de kiwi, tăiaţi-le în bucăţi pe care le aşezaţi peste bucăţile de portocale
3. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa în bucăţi mici, presărate deasupra salatei
4. Presăraţi boabele de struguri
5. Decoraţi cu măsline negre
6. Asezonaţi cu câteva linguri dintr-un amestec preparat din ulei de măsline, oţet, piper şi sare.