Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3756 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plânsul consolidează relaţiile interpersonale

Plânsul este recunoscut drept un simptom al durerii fizice sau al stresului, însă această acţiune are şi beneficii emoţionale, putând să consolideze relaţiile interpersonale, cel puţin aşa susţine un biolog evoluţionist de la Universitatea din Tel Aviv.
Doctorul Oren Hasson spune că a efectuat o analiză în urma căreia a constatat că, deşi semnalează o tulburare psihologică sau o suferinţă, lacrimile funcţionează şi ca un mecanism evoluţionist menit să apropie oamenii. „Plânsul este un comportament uman evoluat. Lacrimile oferă indicii şi informaţii importante în legătură cu supunerea, nevoile şi ataşarea socială a oamenilor. Studiul pe care l-am efectuat şi-a propus să afle, din punct de vedere al evoluţiei, care sunt motivele pentru care se produc lacrimile de emoţie”, a explicat doctorul Hasson.
Analiza efectuată de el investighează diversele tipuri de lacrimi pe care le varsă oamenii - lacrimi de bucurie, de tristeţe sau de durere, precum şi autenticitatea sau sinceritatea din spatele lacrimilor. Hasson spune că plânsul aduce beneficii extraordinare pentru membrii unui grup de prieteni sau, la nivel mai înalt, pentru membrii unei comunităţi. Abordând acest subiect cu ajutorul instrumentelor deductive ale unui biolog evoluţionist, doctorul Oren Hasson a analizat utilizarea şi utilitatea lacrimilor în diverse situaţii emoţionale şi sociale. A constatat că lacrimile sunt folosite, de exemplu, pentru a cere şi a obţine îndurare din partea unui duşman, dar şi pentru a trezi simpatia şi susţinerea persoanelor care nu fac parte dintr-un grup inamic. „Este un comportament strict uman. Lacrimile de emoţie semnalează, printre altele, şi liniştirea, nevoia de ataşare faţă de alţii în momente grele şi validarea sentimentelor faţă de rude, prieteni şi de membrii unui grup”, a mai spus doctorul Hasson.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plânsul consolidează relaţiile interpersonale .
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plânsul consolidează relaţiile interpersonale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei