miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,977 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5295 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nesiguranţa locului de muncă, mai periculoasă pentru sănătate decât pierderea serviciului

Nesiguranţa locului de muncă este mai periculoasă pentru sănătate decât însăşi pierderea serviciului, potrivit unui studiu american citat de Reuters.
"Acest studiu furnizează cele mai convingătoare dovezi până în prezent că nesiguranţa perpetuă a locului de muncă are un impact negativ asupra sănătăţii angajatului", a spus sociologul Sarah Burgard, de la Institutul de Cercetare Socială al Universităţii din Michigan, care a realizat cercetarea alături de colegii ei, James House şi Jennie Brand, de la Universitatea California din Los Angeles.
Studiul, publicat în Social Science and Medicine, a fost făcut în rândul a 1.700 de adulţi şi prin analizarea unor date cuprinse în studii realizate între 1986 şi 1989 şi în intervalul 1995 - 2005.
În urma studiului unui grup de participanţi, a fost revelat faptul că nesiguranţa locului de muncă era mai determinantă pentru o stare proastă a sănătăţii decât fumatul sau hipertensiunea arterială.
Cercetătorii i-au chestionat pe participanţii la studiu în legătură cu posibilitatea de a-şi pierde postul principal în următorii doi ani şi asupra şanselor de a-l păstra. De asemenea, le-au cerut subiecţilor studiaţi să îşi evalueze starea de sănătate şi au folosit o scară a simptomelor de depresie pentru a le determina starea şi nivelul de sănătate psihică. Cercetarea a inclus atât persoane fără serviciu, cât şi oameni care au reuşit să îşi găsească unul nou.
"Am aflat cu certitudine că nesiguranţa perpetuă a locului de muncă a influenţat mai mult înrăutăţirea stării de sănătate, decât pierderea slujbei. Acest lucru s-a întâmplat cu oamenii care au reuşit să îşi găsească o nouă slujbă", a spus Bugard.
Ea a adăugat că nesiguranţa locului de muncă, resimţită pe o perioadă lungă de timp, poate creşte tensiunea şi modifica nivelul hormonilor de stres, ceea ce în timp poate duce la probleme de sănătate.
"Orice demers al angajatorilor de a da mai multe informaţii angajaţilor în legătură cu ce este probabil să se întâmple ar putea fi un lucru bun", a mai spus Burgard.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nesiguranţa locului de muncă, mai periculoasă pentru sănătate decât pierderea serviciului.
 Vizualizări articol: 325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nesiguranţa locului de muncă, mai periculoasă pentru sănătate decât pierderea serviciului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei