Pe timpul verii, nutriţioniştii britanici propun o serie de reţete de sezon, uşor de preparat, cu un conţinut caloric scăzut şi cu un grad ridicat de hidratare a organismului, informează femalefirst.co.uk.
Numărul de porţii - 6
Timpul total de preparare - 15 minute
Timpul de coacere - 5 minute
Eticheta nutriţională a unei porţii:
Grăsimi - 0,2 grame (din care grăsimi saturate - 0 grame)
Calorii - 61 de calorii
Carbohidraţi - 14,6 grame (din care zahăr - 10,7 grame)
Ingrediente:
1 fruct copt, dar ferm, de mango, decojit, curăţat de sâmburi şi tranşat în cuburi
1 fruct mic de ananas, decojit, din care se extrage miezul, tranşat în cuburi
2 fructe de kiwi, decojite, tăiate în patru
12 căpşuni mari, tăiate în două
8 linguri de zahăr
3 linguri de apă
1 lămâie - sucul şi pulpa acestui fruct
Mod de preparare
Porţionaţi toate fructele de mai sus şi introduceţi-le, pe rând, pe beţe subţiri din bambus sau pe ţepuşe metalice. Dacă folosiţi beţe de bambus, acestea trebuie ţinute timp de 30 de minute în apă, înainte de utilizare.
Puneţi zahărul şi apa într-un vas mic, amestecând încet pentru a se dizolva. Adăugaţi sucul şi pulpa de lămâie şi continuaţi să amestecaţi. Înmuiaţi frigăruile în acest lichid şi puneţi-le apoi pe grătarul încins, întorcându-le la fiecare minut, până fructele se caramelizează uşor pe fiecare parte şi se acoperă cu un strat subţire de glazură.