Sticlele de şampanie care emit un anumit sunet în momentul în care băutura a ajuns la temperatura ideală pentru degustare şi un dulăpior farmaceutic care aminteşte proprietarului ora la care trebuie să îşi ia un anumit medicament s-au numărat printre articolele care au făcut deliciul publicului de la Târgul de la Hanovra organizat de Centrul german pentru cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, desfăşurat în perioada 3 - 8 martie.
În acelaşi domeniu al obiectelor casnice, producătorul taiwanez Asus a conceput un ecran tip touchscreen care, montat în bucătărie, poate să controleze atât temperatura de coacere a preparatelor din cuptor, cât şi să reamintească proprietarului, printr-un mesaj virtual, să cumpere pâine. De asemenea, acesta este echipat cu un modul de conectare la internet ce permite consultarea online a reţetelor culinare. Ecranul trebuie, totuşi, să fie ţinut la distanţă de chiuvetă, deoarece acest aparat este sensibil la picăturile de apă.
Ceas deşteptător pentru dimineţile dificile
Producătorul german Simple Feature a prezentat un ceas deşteptător "înţelegător", special conceput pentru dimineţile dificile. Aparatul supraveghează ritmul somnului şi detectează mişcările din dormitor, alegând o melodie discretă pentru declanşarea trezirii, cu un termen de maximum 30 de minute faţă de ora de trezire stabilită iniţial de către posesor.
Multe produse dintre cele prezentate, mai mult sau mai puţin insolite, au respectat unul din motivele frecvent întâlnite în cadrul ediţiei 2009 a salonului CEBIT: tehnologia "verde", care respectă şi protejează mediul înconjurător.
Cardurile de memorie şi stickurile USB ale societăţii californiene ATP sunt fabricate pe bază de porumb, sau, mai exact, dintr-un plastic biodegradabil obţinut din fermentarea cerealelor.
În acelaşi registru al protecţiei mediului înconjurător se înscrie şi priza multifuncţională a producătorului coreean Inca Solution. Atunci când computerul nu este folosit pentru un anumit interval de timp, sau atunci când el este oprit, această priză opreşte în mod automat alimentarea tuturor aparatelor electrice periferice: monitor, boxe audio, imprimanta sau lampa electrică.
Computerul ecologic
Grupul german Garmin a prezentat un sistem de navigare care evaluează în timp real consumul de carburant, în funcţie de stilul de şofat al conducătorului auto.
Producătorul nipon Fujitsu-Siemens a prezentat "PC-ul cu zero vaţi", ecologic. Acest computer nu consumă nimic atunci când este în stand by.
În domeniul aparatelor care se adresează vacanţelor şi distracţiilor, firma taiwaneză Aiptek a expus "cinematograful portativ". Acest proiector video de buzunar, intitulat Pocketcinema V10, echipat cu un card de memorie pentru stocarea fişierelor, permite utilizatorului să ia peste tot cu el fotografiile de vacanţă sau înregistrarea video a primilor paşi făcuţi de copilul său, putând apoi să le arate prietenilor.