Numărul adulţilor din Statele Unite care folosesc reţelele de socializare a crescut spectaculos, în prezent fiind înregistraţi de patru ori mai mulţi utilizatori faţă de acum trei ani, potrivit unui studiu citat de AFP.
Potrivit studiului realizat de Pew Internet & American Life Project , 35% dintre internauţii din Statele Unite cu vârste peste 18 ani au profiluri pe reţele de socializare precum Facebook, MySpace sau LinkedIn, comparativ cu doar 8% în 2005.
Deşi numărul adulţilor care aderă la reţele de socializare este în creştere, ponderea adolescenţilor care utilizează aceste platforme este mult mai mare, 65% dintre tinerii americani cu vârste între 12 şi 17 ani fiind activi în cadrul acestor comunităţi online.
Studiu arată şi că numărul utilizatorilor scade invers proporţional cu vârsta. Astfel, 75% dintre internauţii americani cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt înscrişi în reţele de socializare, 57% dintre persoanele cu vârste de 25 - 34 de ani sunt active în aceste reţele, la fel cu 19% dintre internauţii cu vârste de 45 - 54 de ani şi 10% dintre cei cu vârste de 55-64 de ani.
Pe de altă parte, 50% dintre adulţii care folosesc reţele de socializare au un profil pe MySpace, 22% preferă Facebook şi doar 6% LinkedIn. Media de vârstă a unui utilizator MySpace este de 27 de ani, în timp ce aceasta este de 26 de ani pe Facebook şi de 40 de ani pe LinkedIn.
În ceea ce priveşte numărul de profiluri online, 51% dintre utilizatorii reţelelor de socializare au două sau mai multe profiluri, în timp ce 43% au un singur profil.
Identităţile online sunt folosite de 89% dintre utilizatorii site-urilor de socializare pentru a menţine legătura cu prietenii, pentru a-şi face planuri împreună cu aceştia - 57% - sau pentru a-şi face noi cunoscuţi - 49%.
Potrivit studiului, majoritatea bărbaţilor (54%) sunt mai prolifici identitar pe web, cu mai multe profiluri pe reţelele de socializare, surclasând din acest punct de vedere femeile (47%).
Studiul a fost realizat prin intermediul chestionarelor, în perioada noiembrie 2007 - decembrie 2008, având o marjă de eroare de 3-6%.