Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 2.500 de adulţi şi a relevat faptul că sistemul muzical, care permite iubitorilor muzicii să se amuze interpretând piese devenite clasice, reprezintă invenţia care a generat cele mai multe antipatii din partea celor chestionaţi.
Aproape un sfert dintre persoanele intervievate în sondajul guvernamental au optat pentru karaoke, restul participanţilor indicând alte invenţii enervante, precum canalele de sport care emit 24 de ore/zi, jocurile pe computer, consola de jocuri video, telefoanele mobile şi ceasurile cu alarmă.
Inventat în 1971, de un muzician japonez, Inoue Daisuke, karaoke - care înseamnă "orchestra goală" - a devenit popular în Asia, înainte de a fi introdus şi în celelalte părţi ale lumii, la începutul anilor '80.
Daisuke nu şi-a patentat niciodată invenţia, pe care a realizat-o combinând două boxe de maşină, un dispozitiv de încasare a monedelor, folosit la telefoanele publice cu fise, şi un amplificator. Această greşeală l-a costat o avere de aproximativ 100 de milioane de lire sterline (aproximativ 110 milioane de euro).
"Deşi mă face să zâmbesc când îl văd în fruntea acestei liste, tonomatul de karaoke este un dispozitiv antisocial. Dacă 10 persoane doresc să facă karaoke, alte 150 de persoane vor fi nevoite să sufere", a declarat Kane Kramer, directorul British Inventors Society.
Tonomatul karaoke a fost adus în Marea Britanie de Ivor Arbiter şi de fiica lui, Joanne, care au înfiinţat Arbiter Group, devenit cel mai mare furnizor de instrumente muzicale şi echipament audio din Marea Britanie. Arbiter, care a decedat în 2005, a început să importe aceste aparate după ce a vizitat o expoziţie de instrumente muzicale în Japonia, în 1987, împreună cu fiica lui, care era pe acea vreme fascinată de ideea de a deveni un star al muzicii pop.
Clasamentul celor mai detestate invenţii de către britanici include, în ordine: tonomatul karaoke (22%), canalul TV care emite sport 24 ore/zi (17%), consola de jocuri video (12%), telefoanele mobile (11%), ceasurile cu alarmă (7%), aparatul pentru îndreptat părul (5%), internetul (4%), agenda electronică (2%), playerele mp3 (2%) şi telecomanda TV (1%).