Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu efectuat în Africa. Astfel, ei au descoperit că femeile dintr-un trib de vânători-culegători consideră nu numai că bărbaţii care au o voce groasă sunt nişte vânători mai buni, ci şi faptul că ele preferă să se căsătorească cu aceştia.
Specialiştii au declarat că nu a contat din ce ţară proveneau vocile înregistrate folosite în acest studiu.
Pe de altă parte, bărbaţii participanţi la studiu consideră că femeile cu vocea mai groasă sunt mai bune la vânătoare, dar preferă să se căsătorească cu femeile care au o voce mai subţire, deoarece aceasta sugerează tinereţe şi fertilitate.
Studiul a fost condus de Coren Apicella, biolog şi antropolog la universitatea Harvard, şi a constat în difuzarea înregistrării audio a două tonalităţi diferite ale aceleiaşi voci, în faţa membrilor tribului Hadza din Tanzania. Una dintre înregistrări a fost modulată, pentru a face a fi mai înaltă. Femeile au fost rugate să indice care dintre cele două variante aparţine vânătorului mai iscusit şi cu care dintre posesorii vocilor ar prefera să se căsătorească.
Reprezentanţii ambelor sexe au declarat că posesorul vocii mai groase este un vânător mai bun. În privinţa căsătoriei, femeile au ales varianta cu tonalitate mai joasă, în timp ce bărbaţii au ales vocea feminină cu o tonalitate mai înaltă.
Doar femeile care alăptau au preferat varianta vocii bărbăteşti cu tonalitate mai înaltă, explicând că aceasta le dă senzaţia că ei vor avea mai multă grijă de ele.