Cangurii australieni prezintă multe asemănări cu oamenii din punct de vedere genetic şi au apărut pentru prima oară în China, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, publicat, marţi, de Reuters.
Cercetătorii au declarat că au decodat în premieră genomul marsupialelor din Australia şi au descoperit că o mare parte din acesta este asemănător celui uman, potrivit informaţiilor comunicate de Center of Excellence for Kangaroo Genomics (KanGO).
"Există câteva diferenţe mici. Noi avem ceva mai mult din gena aceasta, ceva mai puţin din gena cealaltă, dar, în principiu, sunt aceleaşi gene şi multe dintre ele apar în aceeaşi ordine", a declarat Jenny Graves, directorul KanGO.
"Credeam că genele lor vor fi complet altfel dispuse, dar nu este deloc aşa. O mare parte din genomul uman se regăseşte în cel al cangurilor", a explicat Graves.
Cercetătorii au descoperit faptul că oamenii şi cangurii au avut un strămoş comun în urmă cu 150 de milioane de ani, în timp ce oamenii şi şoarecii s-au separat din alt strămoş comun în urmă cu 70 de milioane de ani.
Cangurii au apărut mai întâi în China, dar apoi au migrat prin cele două Americi, către Australia şi Antarctica.
"Informaţiile obţinute din decodarea genomului cangurilor sunt foarte preţioase pentru că ne pot spune cum arătau oamenii în urmă cu 150 de milioane de ani", a declarat Graves.