luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transplantul de sprâncene a devenit o realitate

Specialiştii în chirurgia estetică au confirmat faptul că transplantul de sprâncene a devenit o operaţia banală, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Britanice pentru Chirurgia Plastică şi Estetică (BAAPS), informează dailymail.co.uk.

Specialiştii sun că la modă sunt sprâncenele sunt puternice, vizibile şi chiar prea păroase. Dar dacă vă priviţi în oglindă şi abia puteţi să le zăriţi pe ale dumneavoastră, nu disperaţi. Soluţia este la îndemâna dumneavoastră: transplantul de sprâncene.

Transplantul de sprâncene era efectuat în trecut numai în Statele Unite, dar acum se practică şi în Marea Britanie şi Europa. Durează doar câteva ore, nu este deloc dureros şi nici prea scump, costând în medie 2.000 de lire (aproximativ 2.500 de euro).

Pentru femeile care se tem că îşi vor consuma foarte repede creionul dermatograf, încercând să aibă sprâncene pronunţate ca ale lui Brooke Shields sau ale modelului Natalia Vodianova, această operaţie ar putea fi soluţia de care au nevoie.

Pe parcursul ei, se rade părul din spatele capului şi se extrag foliculii. Chirurgul plastician efectuează nişte mici incizii, pentru a crea forma noii sprâncene.

Inciziile au o anumită orientare, pentru a indica direcţia în care firul de păr va creşte în viitor. Ele sunt implantate individual, folicul după folicul, în acele incizii. Este nevoie de aproximativ 350 de astfel de incizii pentru fiecare sprânceană.

În luna care urmează operaţiei, cele mai multe fire de păr vor cădea, dar vor creşte la loc după încă două luni, din acei folicul implantaţi în incizii. Deoarece părul este prelevat din spatele craniului, el va creşte mult mai repede şi trebuie să fie aranjat în fiecare săptămână.

Numai în Marea Britanie s-au efectuat anul trecut peste 100 de astfel de operaţii.

"Este o procedură chirurgicală folosită iniţial în cazul pacienţilor care au suferit arsuri sau a persoanelor cu sprâncene exagerat de subţiri", a declarat Greg Williams, din partea BAAPS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transplantul de sprâncene a devenit o realitate.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transplantul de sprâncene a devenit o realitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei