Alimentele recomandate pentru a face faţă temperaturilor ridicate ale verii sunt roşiile, pepenele verde, ardeiul gras, dar şi cel iute.
Atunci când observaţi că mercurul în termometre începe să urce vertiginos, trebuie să consumaţi alimentele de culoare roşie, care sunt un ajutor de nădejde în lupta împotriva căldurii. De asemenea, ele sunt un aliat pentru menţinerea tinereţii şi elasticităţii pielii. Studii efectuate au demonstrat că elementele prezente în legumele şi fructele ce au culoarea roşie reduc fragilitatea vaselor de sânge. Principalul antioxidat estiv este licopenul, care este pigmentul ce dă culoarea roşie fructelor sau legumelor, acesta trebuind să fie consumat aşadar în cantităţi cât mai mari.
Roşiile, pepenele verde, portocalele roşii sau ardeiul roşu nu trebuie să lipsească din dietă pentru a vă menţine sănătatea. Salatele, sucurile, dar şi preparatele calde precum ciorba de roşii sunt benefice pentru buna funcţionare a aparatului digestiv.
Pepenele verde – „fructul pasiunii”
De asemenea, este recomandată consumarea unei cantităţi cât mai mari de pepene verde, care a fost desemnat „fructul pasiunii” în această vară, ţinând cont de faptul că s-a descoperit că aceasta îmbunătăţeşte prestaţiile sexuale ale domnilor. Pepenele verde conţine substanţe care acţionează într-o manieră asemănătoare cu cea a medicamentelor precum Viagra, relaxând vasele de sânge. Singurul „inconvenient” este acela că, pentru a beneficia de acest efect, trebuie consumate cel puţin şase felii de pepene verde pe zi.
Cercetătorii au descoperit că pepenele verde conţine fitonutrienţi ca licopenul, beta carotenul sau citrulina. Aceşti compuşi produc reacţii benefice în organism. Dintre acestea, citrulina este cea care ajută la relaxarea vaselor sanguine, putându-se vorbi despre acelaşi efect asupra organismului ca şi Viagra.
Cure de slăbire cu pepene
De asemenea, adoptarea unei diete pe bază de pepene verde vă poate ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus. Cu un aport caloric scăzut, pepenele verde nu conţine grăsimi şi este o sursă ideală de vitamine (A, B6, C) şi potasiu. Acesta poate fi consumat fie în stare naturală, fie în diferite combinaţii, cele mai cunoscute fiind: salata de pepene verde cu brânză, pepenele verde în oţet, pepenele verde umplut cu fructe. Foarte apreciate sunt şi sucurile din pepene verde sau cocteilurile.
(10 iul 2008, 01:48:01