vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O strângere fermă de mână poate ajuta la obţinerea unei slujbe

Eleganţa şi zâmbetul pot fi tactici cheie pentru cei care caută o slujbă, însă o simplă strângere de mână fermă ar putea să le surclaseze pe amândouă, spun cercetătorii americani, într-un studiu care va fi publicat în septembrie, în Journal of Applied Psychology, informează Reuters.

Cercetătorii de la Universitatea din Iowa au descoperit că acei candidaţi care au o strângere de mână fermă au mai multe şanse de a obţine slujba faţă de cei care au o strângere de mână moale.

O strângere de mână fermă este mai importantă decât ţinuta sau aspectul fizic pentru că ajută la crearea unei prime impresii puternice.

 

Prima impresie.

"Am descoperit că prima impresie începe cu o strângere de mână, care dă tonul pentru restul interviului", a spus George Stewart, profesor asociat de management la Colegiul Economic Tippie.

Stewart a indicat că acesta este primul studiu care evaluează importanţa unei strângeri de mână ferme în cadrul unui interviu pentru o slujbă.

La studiu au participat 98 de studenţi de la Colegiul Tippie, care s-au dus la interviuri cu reprezentanţi economici locali, fără ca, de fapt, să fie interesaţi de vreo slujbă.

Cei care s-au ocupat de interviuri au evaluat performanţa generală a fiecărui student şi calitatea de "angajabil", în timp ce alţi cinci oameni au evaluat fermitatea strângerii de mână a studenţilor.

Studenţii care aveau cea mai puternică strângere de mână au fost preferaţi de angajatori şi văzuţi ca personalităţi mai extrovertite şi cu abilităţi sociale mai mari.

"Probabil că, în mod conştient, nu ne amintim dacă strângerea de mână a unei persoane a fost bună sau rea", a spus Stewart. "Însă o strângere de mână este primul dintre indiciile non-verbale pe care le obţinem despre personalitatea generală a unei persoane şi impresia aceasta este cea pe care o reţinem", a adăugat el.

O strângere de mână potrivită trebuie să fie completă, fermă, cu o mişcare sus-jos viguroasă, asociată contactului vizual, a indicat Stewart.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O strângere fermă de mână poate ajuta la obţinerea unei slujbe.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O strângere fermă de mână poate ajuta la obţinerea unei slujbe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei