Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2008 - Anul XIII, nr. 91 (3772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum convieţuim cu un bărbat dezordonat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Convieţuirea cu un bărbat poate fi destul de dificilă, în special din cauza obiceiurilor enervante de burlac ale acestuia. Totuşi, un astfel de comportament poate fi corectat şi există şanse ca un bărbat dezordonat să se schimbe.

Îşi aruncă hainele pe jos după ce se dezbracă şi umple chiuveta de vase murdare, de care nu s-ar atinge nici picat cu ceară. În mintea lui, curăţenia din casă înseamnă să dea cu aspiratorul de două ori pe an. Acesta este un lucru ce caracterizează mulţi bărbaţi, în special burlacii, un comportament care, evident, ar scoate din sărite orice femeie.

 

Răbdare şi subtilităţi.

Nu vă faceţi griji, problema are o rezolvare. Cu puţină răbdare şi cu câteva subtilităţi, orice femeie îşi poate „domestici” partenerul şi poate reda casei echilibrul şi curăţenia de altădată.

Primul pas pe care îl puteţi face este să aveţi o discuţie serioasă pe tema împărţirii sarcinilor din casă. Un studiu efectuat recent a dezvăluit faptul că femeile alocă de două ori mai mult timp decât partenerii lor pentru efectuarea treburilor domestice.

Doamnele şi domnişoarele petrec în medie trei ore şi jumătate în fiecare zi trebăluind prin casă. De ce sunt bărbaţii atât de leneşi? Din păcate, cei mai mulţi sunt obişnuiţi ca o femeie să cureţe după ei pentru că aşa se întâmpla când locuiau cu mamele lor.

 

Prelegere cu calm.

Dacă vă simţiţi copleşită şi epuizată de toate activităţile casnice, iar partenerul nu face nimic să vă uşureze munca, vorbiţi cu el despre lucrurile acestea. Este foarte probabil ca să nu-şi dea seama cât de multe faceţi dumneavoastră. Spuneţi-i direct că v-ar fi de mare ajutor dacă ar participa la aceste activităţi. Sfatul nostru ar fi să alegeţi un moment potrivit pentru a-i ţine „prelegerea”, să-i vorbiţi calm, nu pe un ton agresiv şi, mai ales, să evitaţi să faceţi comentarii sarcastice.

Program comun de curăţenie.

Următoarea etapă în procesul de „domesticire” ar fi întocmirea unui program pe care să-l respectaţi amândoi. Puneţi pe hârtie care sunt activităţile ce trebuie făcute şi apoi notaţi cine şi ce face. Alegeţi fiecare treburile pe care nu vă deranjează să le faceţi sau la care vă pricepeţi mai bine şi, ca să fiţi corecţi, faceţi cu rândul când vine vorba de sarcinile neplăcute.

Ideal ar fi totuşi să nu vă plângeţi de ele când vine rândul dumneavoastră. Ca să fiţi sigură că partenerul nu vă va fenta şi nu se va preface că uită ce are de făcut, puneţi lista la vedere. Nu după mult timp, veţi constata şi dumneavoastră, la fel ca multe alte cupluri, că nu este aşa greu să faceţi curăţenie dacă vă ajutaţi reciproc. Muncind amândoi, nici unuia nu i se va mai părea o corvoadă.

Totul se rezolvă cu puţin umor.

Trebuie să aveţi un strop de umor şi un pic de răutate. Din motive încă necunoscute, bătutul la cap se dovedeşte o tactică ineficientă dacă vreţi să convingeţi un bărbat să renunţe la obiceiurile lui supărătoare. Dacă vedeţi că vă răciţi gura de pomană, schimbaţi strategia. Data viitoare când mai lasă ridicat colacul de la toaletă, puneţi-l la loc şi lipiţi-l cu bandă adezivă. Dacă el continuă să îşi lase şosetele murdare prin cameră, în ciuda avertismentelor, într-o dimineaţă puneţi-le în servieta cu care pleacă la serviciu. Cu siguranţă, mesajul dumneavoastră va fi înţeles!

 

Recompensele.

În sfârşit, pentru că bărbaţii sunt, în sufletul lor, nişte copii, recompensele reprezintă o metodă bună de a-i stimula. Dacă îl vedeţi că se mobilizează şi că vă ajută cu treburile casnice, arătaţi-i că apreciaţi efortul, oferindu-i câte o mică recompensă. Vă lăsăm imaginaţia să lucreze, dar ţineţi minte că, uneori, un simplu „mulţumesc”, un compliment sau o laudă la adresa muncii sale pot fi suficiente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum convieţuim cu un bărbat dezordonat.
 Vizualizări articol: 1214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum convieţuim cu un bărbat dezordonat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei