Ridurile şi cicatricele urâte lăsate pe piele de vreun chirurg nepriceput au acum un nou duşman de temut: apa.
Mai nou, ridurile şi semnele urâte rămase pe piele în urma unei intervenţii chirurgicale pot fi de acum combătute într-un fel cu totul inedit, care nu necesită bisturiul vreunui chirurg plastician.
Este suficient să vă mutaţi pentru un timp sub apă şi să trăiţi acolo câteva săptămâni bune. În aceste condiţii, metabolismul uman reacţionează pentru a se adapta la noua situaţie ambientală, observându-se printre altele o serioasă ameliorare a ridurilor şi cicatricelor. Acesta este doar unul dintre cele mai ciudate rezultate ale unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Catolică din Roma, care şi-au propus să analizeze efectele pe care le are o imersiune prelungită asupra organismului uman. Cei şase voluntari, toţi scafandrii profesionişti, au locuit timp de două săptămâni sub apă, printre plante marine şi peşti, fără posibilitatea de a reveni la suprafaţă. Scopul oamenilor de ştiinţă era acela de a aprofunda cunoştinţele fizice şi patologice, deseori asociate medicinii subacvatice.
Apa şi proprietăţile sale miraculoase.
Studiul a fost realizat în luna septembrie a anului trecut, iar rezultatele, care au fost prezentate recent la Roma, demonstrează clar faptul că organismul uman, deşi întâmpină unele dificultăţi, reuşeşte să se adapteze la o viaţă în adâncuri.
Printre "efectele colaterale" cele mai neobişnuite ale imersiunii prelungite s-a numărat şi faptul că la sfârşitul misiunii, ridurile protagoniştilor se diminuaseră, iar cicatricile erau vizibil "atenuate".
Deşi aceasta nu este cel mai bun tratament pentru a vindeca semnele de pe piele, nu trebuie totuşi trecute prea uşor cu vederea remarcabilele efecte pe care "maratonul subacvatic" le-a avut asupra pielii celor şase participanţi. Deşi nu le-a fost prea uşor, cei şase scafandrii, trei bărbaţi şi trei femei, au reuşit totuşi să trăiască fără probleme sub apă, stabilind totodată, cu cele 336 de ore de trai subacvatic, un nou record mondial în ceea ce priveşte imersiunile prelungite.