Peste o mie de iubitori ai fripturilor la grătar au pregătit, duminică, 12 tone de carne de vită, stabilind un nou record Guinness şi promovând în acelaşi timp cel mai suculent produs alimentar de export al Uruguayului, informează Reuters.
Mai mulţi soldaţi au instalat grătarul lung de 1,6 kilometri, iar pompierii au aprins şase tone de cărbuni pentru a pregăti uriaşa friptură.
Carnea a fost preparată de 1.250 de persoane, sub privirile a 20.000 de spectatori, care au izbucnit în ţipete de bucurie când oficialul din partea Guinness Book a confirmat că s-a stabilit un nou record.
Mexic este ţara care deţinea recordul anterior, cu o friptură preparată, în 2006, din patru tone de carne.
Grătarul a fost organizat de National Meats Institute, care se ocupă cu monitorizarea vânzărilor de carne de vită în străinătate.
Exporturile din carne de vită au adus anul trecut statului Uruguay, care se învecinează cu alţi doi mari producători de carne de vită, Argentina şi Brazilia, încasări de 817 milioane de dolari.