Banii nu aduc fericirea, dar se pare că unele plante au această capacitate şi în special de ginsengul, o plantă originară din China, care reuşeşte în mod miraculos să ne scape de depresie sau de astenie.
Ginsengul face parte din familia araliaceelor. Este o plantă provenită din China, dar care este cultivată şi în Americi, în Australia, India şi Coreea, proprietăţile sale terapeutice fiind cunoscute de mai bine de 4.000 de ani. După ce în secolul al 18-lea ginsengul a apărut în Occident, doar pentru a dispărea la fel de repede cum a fost adus, planta cu efecte miraculoase a revenit în forţă în jurul anilor 1960.
Care ar fi explicaţia pentru succesul atât de mare de care s-a bucurat ginsengul? S-a descoperit că rădăcinile sale sunt foarte bogate în substanţe benefice pentru organism, motiv pentru care planta a fost supranumită "rădăcina vieţii". În plus, concentraţia excepţională de vitamine, oligoelemente şi minerale au făcut ca ginsengul să devină peste noapte un veritabil produs-minune, apreciat şi lăudat pentru numeroasele binefaceri pe care le aduce sănătăţii.
Un produs minune.
Considerat mult timp drept un afrodiziac foarte puternic, ginsengul posedă totuşi proprietăţi ce depăşesc cu mult această "limită". În primul rând ginsengul combate stresul, oboseala şi toate efectele negative ale acestora, manifestate prin tulburări de somn, angoase, probleme de concentrare. Apoi, "rădăcina vieţii" are efecte benefice asupra stării de sănătate, reglând tensiunea arterială, combătând reumatismul, anemia şi chiar ameliorând starea bolnavilor de diabet. În plus, s-a dovedit faptul că ginsengul poate încetini procesul de îmbătrânire şi este un aliat de nădejde pentru cei care vor să îşi exerseze memoria. În fine, această miraculoasă plantă întăreşte sistemul imunitar şi conferă o stare de bine, calm şi relaxare.
Datorită acestor proprietăţi, numeroase persoane au ales să se bucure de binefacerile ginsengului: bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni care fie trec printr-o stare de oboseală trecătoare, fie printr-o perioadă de stres, cu toţii pot profita din plin de "rădăcina vieţii".
Ginsengul se găseşte pe piaţă sub diferite forme: ceai, jeleu, suplimente alimentare sub formă de capsule sau fiole. Dacă vă place gustul acestei plante, optaţi pentru ceai, datorită căruia veţi beneficia de un aport regulat de substanţe benefice. Începeţi fiecare zi cu o ceaşcă de ceai de ginseng băută pe stomacul gol, beţi una la prânz şi încă una după amiază, şi veţi constata că vă simţiţi mai bine cu fiecare zi ce trece.