joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragostea sau datoria

Familia mai presus de toate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Există momente în viaţă când şi cei mai mari dintre politicieni preferă se se retragă pentru a-şi dedica timpul şi atenţia familiei.
Alibiul unei familii, a unor copii, poate explica totul, chiar şi viaţă de renunţări. Este suficient să menţionăm exemplul lui Edward al VIII lea. Aceasta a renunţat la tronul Marii Britanii în favoarea fratelui său George, după doar 325 în care s-a aflat în frunţea regatului, pentru a se căsătorii cu Wally Simpson, o femeie nu tocmai atrăgătoare, mai deloc feminină şi care avea un farmec îndoielnic şi care, în plus mai fusese căsătorită de două ori. Premierul britanic din aceea vreme a încercat să îl facă pe monarh să îşi schimbe părerea, însă în zadar. "Însă cum puteţi Maiestate să renunţaţi la coroană pentru o femeie", a întrebat Baldwin. Răspunsul regelui a fost însă clar: "Aţi încercat vreodată să mergi la culcare cu o coroană". Edward şi aleasa sa îşi dorm somnul de vecie în mausoleul de la Fragore, în apropiere de Windsor, iar pe piatra ei funerară scrie: "Wally, soţia sa".

Iubire la nivel înalt

Cam acelaşi lucru l-a făcut o jumătate de secol mai târziu şi Alejandro Agag, un tip tăcut şi enigmatic, care la 31 de ani părea să fie în culmea succesului: era eurodeputat, secretarul general al Partidului Popular European şi logodnicul singurei fiice al premierului spaniol José Maria Aznar, Ana Botella. Toate acestea însă nu par să îl fi copleşit, pentru că în ajunul nunţii sale şi-a anunţat retragerea din politică: "Nu vreau ca la un moment dat cineva să lege cariera mea de familia soţiei mele", s-a justificat Alejandro. Actualmente, el s-a mutat la Londra, unde este un prosper om de afaceri. Un alt membru de bază al PPE, Rodrigo de Rato, director general al Fondului Monetar Internaţional a decis să renunţe la tot de dragul familiei. "Responsabilitatea faţă de educaţia celor trei fii ai mei mă obligă să iau această decizie", a motivat Rato.

Familiştii din America

Dincolo de Ocean, familia vine înainte de orice, indiferent dacă e vorba de credinţă sau de propria patrie. În vremea când era secretar de stat al SUA, Colin Powell, a renunţat la candidatura la Casa Albă din motive familiale. "Candidatura la preşedinţie necesită schimbări pe care eu şi familia mea nu suntem pregătiţi să ni le asumăm", a spus Powel, în ciuda faptului că toate sondajele îl dădeau drept favoritul americanilor.

Tot în aceeaşi perioadă şi-a terminat cursa spre Casa Albă şi Joe Kennedy, fiul lui Bob, cel mai mare dintre verii Kennedy, deputat de Massachusetts. După ce vărul său Michael a murit sub ochii săi pe o pârtie din Aspen, Bob a luat o decizie definitivă: "În acea zi mi-am dat seama că familia mea este mai importantă decât orice". El a preluat funcţia lui Michael la conducerea organizaţiei non profit, Citizen Energy.

De cele mai multe ori, cele mai predispuse la a renunţa la carieră de dragul familiei sunt femeile. Karen Hughes, una dintre cele mai puternice femeie de la Casa Albă, şi-a anunţat retragerea după ce conducerea şcolii unde învăţa fiul său i-a cerut să o informeze dacă intenţionează să îl înscrie pe acesta permanent ca elev sau nu. Băiatul pierduse deja un an de şcoală din cauza faptului că îşi însoţea mama în toate călătoriile sale. Fostul secretar de stat adjunct de la Casa Albă a decis să demisioneze şi să se retragă în Texas.

La fel a procedat şi ministrul mediului Christine Todd Whitman, care timp de şapte ani a fost guvernator al statului New Jersey: "Prefer să fac mountain-bike cu fiii mei", s-a justificat ea.

Alte doamne din lumea politicii se mai şi răzgândesc, un exemplu în acest caz fiind Sonia Gandhi, care după moartea soţului său, Rajiv, a refuzat ani la rând să continue tradiţia politică a familiei sale. Astăzi ea este Liderul partidului Congresul Naţional Indian şi unul dintre cei mai respectaţi oameni politici din lume.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia mai presus de toate.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Familia mai presus de toate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte