Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,786 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În cazul accidentelor

Impresia încetinirii timpului este o iluzie

Impresia încetinirii timpului pe care o au unele persoane pe durata unui eveniment traumatizant, precum un accident, nu este decât o iluzie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.

"Oamenii povestesc adesea că timpul pare că încetineşte pe durata unui accident", a spus David Eagleman, profesor adjunct de neuroştiinţe şi psihologie la Facultatea de medicină Baylor College din Huston.

"Am dorit să ştim dacă experienţa timpului încetinit se produce cu adevărat în interior sau dacă este vorba de o chestiune retrospectivă", a spus acesta.

Cercetătorii au rugat câţiva voluntari să sară de la o înălţime de 45 de metri, având dedesubt o plasă de siguranţă, aceştia atingând în timpul căderii o viteză de 112 km/h.

Experimentul a fost realizat în două etape. Iniţial, cercetătorii au cerut voluntarilor să măsoare cu un cronometru durata căderii colegilor lor. Subiecţii au fost, de asemenea, rugaţi să specifice durata căderii lor.

Toţi participanţii au răspuns că durata căderii lor a fost mai lungă cu, în medie, 36%, faţă de timpul real.

Apoi, voluntarii au primit câte un ceas special, cu cifre care se derulau normal şi cifre care se derulau la o viteză mai mare. Ideea a fost că, dacă percepţia timpului ar fi fost cu adevărat încetinită în timpul căderii, subiecţii ar fi putut citi şi cifrele care se derulau la viteză mai mare, dar nu a fost cazul.

Cercetătorul crede că, în timpul evenimentelor traumatizante, o parte din creier numită amigdală devine mai activă, mobilizând mai multă memorie. Evenimentele traumatizante sunt asociate cu amintiri mai bogate şi mai dense şi pentru că un eveniment solicită mai multă memorie atunci oamenii au impresia că a durat mai mult ca în realitate, a explicat acesta.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impresia încetinirii timpului este o iluzie.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Impresia încetinirii timpului este o iluzie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte