Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sondaj

Adolescenţii se ascund în spatele messenger-ului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conversaţiile la distanţă prin mesaje instant pe messenger nu reprezintă doar o metodă rapidă şi eficientă de comunicare, ci sunt şi o modalitate de a evita confruntările directe. Potrivit unui sondaj de opinie organizat de Associated Press în colaborare cu AOL, mai mult de 43 la sută dintre adolescenţii care intră pe messenger folosesc acest tip de comunicare pentru a spune lucruri pe care nu ar îndrăzni să le rostească în faţa unei persoane.

Dintre respondenţi, 22 la sută au declarat că aleg comunicarea prin mesaje instant pentru a-şi da întâlnire cu cineva sau pentru a accepta o astfel de întâlnire, în timp ce 13 la sută spun că folosesc messenger-ul pentru a se despărţi de partener. Acelaşi studiu a scos la iveală faptul că aproape jumătate dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani folosesc în mod frecvent metoda mesajelor instant, conversaţii la distanţă pe internet în timp real, în timp ce doar unul din cinci adulţi mărturiseşte că obişnuieşte să comunice în acest fel, dar, de obicei, cu mai puţină implicare emoţională în acest „proces”.

S-a tras concluzia că lipsa de apropiere fizică este considerată un atu de către persoanele care ţin cu tot dinadinsul să evite o confruntare directă. Adolescenţii intervievaţi şi-au motivat alegerea susţinând că preferă acest tip de comunicare pentru că le este frică să fie respinşi, întrucât, într-o conversaţie prin mesaje instant, poţi închide oricând fereastra dacă ai fost respins, ceea ce nu se întâmplă în viaţa reală. În rândul adolescenţilor, jumătate din fete şi mai mult de o treime dintre băieţi recunosc că au folosit comunicarea pe messenger pentru a spune lucruri pe care nu ar avea curajul să le rostească în faţa cuiva, dar şi unul din zece adulţi a mărturisit că se întâmplă să folosească messenger-ul în scopuri personale. Tinerii „câştigă” la capitolul utilizării în mai multe scopuri a messenger-ului, întrucât folosesc acest program nu doar pentru a vorbi, ci şi pentru a trimite fişiere, melodii sau imagini, în timp ce adulţii se limitează la funcţia de bază a acestuia. Tot adolescenţii domină şi când vine vorba de timpul petrecut trimiţând sau primind astfel de mesaje, căci unul din zece tineri petrece cel puţin trei ore pe zi pe messenger, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât un adult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescenţii se ascund în spatele messenger-ului.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Adolescenţii se ascund în spatele messenger-ului4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Progres!! trimis de
(21 nov 2007, 20:28:52
adevarul e ca in 20 de ani s.a facut un progres uluitor de la telefonul cu coarba la dialog vidio nelimitat si foarte ieftin.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei