Aproximativ 70 la sută dintre angajaţi câştigă mai mult decât anul trecut, însă peste jumătate sunt nemulţumiţi că nu primesc aprecieri pentru munca pe care o depun şi că nu au şanse de promovare, potrivit unui studiu privind motivarea non-financiară a angajaţilor prezentat ieri.
Studiul "Motivare non-financiară la angajaţii români", realizat de Extreme Training în perioada 1 septembrie - 10 octombrie, a plecat de la ipoteza că în afară de salariu mai sunt o serie de factori care determină un angajat să fie mai performant.
Potrivit rezultatelor cercetării, 57 la sută dintre angajaţi chestionaţi consideră că nu au şanse de promovare, 43 la sută apreciază că nu au o atmosferă plăcută în companie şi 30 la sută spun că nu învaţă nimic nou la actualul loc de muncă.
Peste jumătate dintre subiecţii chestionaţi (57 la sută) se plâng că nu primesc aprecieri pentru munca pe care o depun. Totodată, potrivit studiului, 45 la sută dintre angajaţi ar munci mai mult dacă li s-ar delega mai multă autoritate şi încredere.
Aproape jumătate (49 la sută) dintre femeile chestionate consideră că nu au un nivel de autoritate satisfăcător, spre deosebire de 34 la sută dintre bărbaţi. Aproximativ o treime (30 la sută) dintre femei spun că şi-ar schimba locul de muncă dacă li s-ar oferi un salariu mai mare cu 200 de euro faţă de cel actual.
Chestionarul a fost efectuat pe un eşantion de 1.112 angajaţi, din care 70 la sută ocupă un post executiv, iar 30 la sută un post managerial. Marja de eroare a chestionarului aplicat este de plus, minus doi la sută, cu un eşantion ce este cotat la un nivel de încredere de 95 la sută.
Rezultatele prezentate sunt parţiale, urmând ca în data de 11 decembrie să fie prezentate publicului toate rezultatele în cadrul seminarului "Instrumente performante în HR - Motivare non-financiară".
"