Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 2 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 49 (6759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


DNA şi PSD, două partide de procurori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am zărit, pe sărite, niţel din analiza bilanţieră sau bilanţoasă – îngrozitoare dacă e adevărată şi pare a fi – a instituţiei procurăreşti care se ocupă de hoţii politici mari. De granguri. Adică de miniştri şi premieri hoţi, de parlamentari hoţi, de toţi cei care, având acces prin iscălitură la banii publici, îi fură cu neruşinată calicie. A fost un bilanţ al muncii procurorilor care nu se ocupă de hoţii de portofele (ăia nu organizează bilanţuri), ci de hoţii tezaurului public. Numai că bilanţul s-a cam ofilit, virând în băltoaca politică. Dincolo de cifrele furturilor care-s înspăimântătoare, dincolo de situaţia reală a unei Românii în care meseria de politician a fost echivalată cu cea de hoţ cu înaltă calificare, dincolo de sutele de milioane de euro dovedite ca furate şi recunoscute ca furate, a mai apărut ceva. Politica. Păi ce dracu'caută politica într-un bilanţ al DNA?!

   Nu l-am auzit pe preşedintele Iohannis cuvântând, dar îi ştiam opinia. Am prins frânturi de Kovesi şi bucăţi de discurs ale procurorului general. Ministrul Toader, marele micuţ al Justiţiei române, înţeleg că n-a fost, aşa cum ”Fata cu Breton” n-a mers la ancheta parlamentară alcătuită din judecătorii PSD.  E justificat gestul. Și una şi celălalt cădeau în mâna unui complet de judecată advers şi necinstit. Dacă venea ieşeanul, ieşea şifonat. Dacă se ducea ”bretonata” la judecata lui Codrin Ștefănescu, ieşea violată  în vorbe. Ambii au purces normal că nu au mers în faţa unui complet de judecată politic.

Miercuri a fost un bun raport al DNA şi o proastă prestaţie politică a întregii scene. De ea s-a agăţat şi preşedintele care are dreptate să nu fie de acord cu demiterea politică a madamei Kovesi, dar i se vede prin căptuşeala morală interesul de a depinde de această unică opoziţie. Partidul DNA e singurul care pare eficient. PNL-ul lui a murit sau se arată mort.

   Ministrul PSD Tudorel n-a venit la bilanţul-judecată al opoziţiei, fiindcă DNA a rămas unica opoziţie din România, aşa cum Kovesi nu s-a dus la judecata pregătită de Dragnea în parlamentul lui, fiindcă parlamentul PSD e unica putere din România şi e a lui Dragnea.

   S-au bătut, la bilanţul furturilor dovedite, dar cu folos zero pentru naţie, două forţe improprii democraţiei. Partidul DNA pare a avea dreptate depistând o uriaşă densitate de hoţi în lumea celor care gospodăresc banii publici. Partidul la putere trăieşte sinistra convingere că poate fura de mână cu judecătorii şi procurorii pe care şi-i pune singur, aleşi pe sprânceană, şi în parte a izbutit. Opoziţia DNA uită sau îşi aduce aminte rar că şi în interiorul ei, şi-n maţele ei procurăreşti, sunt – fiindcă tot au intrat în politică – hoţi. Am văzut un procuror DNA, şef sau şefuţ la Ploieşti, nu ştiu cum îl cheamă, care vorbea ca un golan, fără a mima măcar chipul intelectual al lumii magistraţilor, cu nimic deosebit, prin meclă şi cuvinte, de un mafiot.

   Românii ţin azi cu o tabără sau alta şi-s în stare să se sfârtece între ei pe simpatii sau antipatii. Aş fi salutat o tabără, dacă era cinstită. Dacă Kovesi va fi păstrată e pentru că, în clipa asta, nu se vede nimic care să mimeze măcar lupta cu hoţia. Hoţii sunt peste tot, dincolo de bilanţurile care par nişte congrese de partid.  După congresul DNA va veni, în curând, congresul PSD. Ambele sunt croite să-şi elogieze liderii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA şi PSD, două partide de procurori.
 Vizualizări articol: 2786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
DNA şi PSD, două partide de procurori2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei