Continui să cred că regionalizarea vicepremierului PSD, Liviu Dragnea, nu urmăreşte decât să le ofere mai multă putere şi mai mulţi bani baronilor PSD. Argumentul conform căruia regionalizarea se face pentru a fi posibilă accesarea mai multor fonduri europene este un argument mincinos, fiindcă, de la preluarea guvernării, USL nu a fost capabil să mărească substanţial rata de absorbţie a banilor de la Uniunea Europeană. Apoi, regiunile de dezvoltare pe care vrea să le traseze domnul Dragnea se suprapun, în general, peste cele existente, iar aceste regiuni nu au reuşit să facă performanţă în ceea ce priveşte accesarea fondurilor puse la dispoziţie de Bruxelles.
Continui să cred că regionalizarea vicepremierului PSD, Liviu Dragnea, doreşte să distragă atenţia de la problemele grave cu care se confruntă România. Şi mai cred că domnul Dragnea vrea să găsească o acoperire pentru Guvernul USL, care vrea să facă mii de disponibilizări, pe lângă cele din companiile de stat, care au fost deja anunţate. În cadrul regionalizării vor fi desfiinţate instituţii ori se vor face importante reduceri de personal în administraţiile locale din judeţele care nu vor avea capitala de regiune. În acelaşi timp, se vor face angajări în suprastructurile care vor fi create în capitale. Astfel, baronii vor putea mulţumi toată clientela de partid.
Regiunea de Nord-Est este cea mai săracă regiune a României. Vicepremierul PSD, Liviu Dragnea, vrea să păstreze regiunea din care fac parte judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Vaslui şi Iaşi, şi să facă din Iaşi capitala acestui ţinut, spre bucuria baronului PSD Gheorghe Nechita şi a baroneţilor PNL care vor trebui să se descurce fără baronul Relu Fenechiu. Setea de putere şi de bani a baronului şi a baroneţilor de Iaşi este cunoscută. La fel de cunoscută este şi ura acestora faţă de Suceava, ură acumulată pe vremea când judeţul nostru era condus de liderul PDL, Gheorghe Flutur, care, prin funcţia politică deţinută la nivel central în timpul guvernării PDL, avea toate uşile deschise şi acces la finanţări. Asta, în timp ce Iaşiul, judeţul USL-ului, stătea pe margine, înjura şi înghiţea în sec. Evident, într-o regiune cu şase judeţe şi cu capitala la Iaşi, baronul şi baroneţii de Iaşi vor avea grijă numai de investiţiile şi de firmele lor, iar Suceava, dar şi celelalte judeţe, vor sta pe margine, vor înjura şi vor înghiţi în sec. De aceea, este absolut necesar ca, în cazul în care, până la urmă, se va face regionalizare, Regiunea de Nord-Est să fie ruptă în două, iar Suceava să-şi găsească un viitor alături de Botoşani şi Neamţ. Pentru asta, parlamentarii, primarii, artiştii şi universitarii suceveni ar trebuie să demareze o campanie prin care să-i convingă pe conducătorii şi liderii de opinie din Botoşani şi Neamţ că profitabil pentru cele trei judeţe ar fi să respingă planul de regionalizare al vicepremierului PSD, Liviu Dragnea. O campanie în timpul căreia să se pună accent pe o colaborare de pe poziţii egale şi să se sublinieze ferm că Suceava nu va juca rolul conducătorului arogant.
(30 iul 2013, 12:11:09
Îmbogățirea vocabularului prin schimbarea valorii morfologice.
Notă: orice asemănare paronimică dintre subiectul disertației și personaje sau evenimente reale este pur întâmplătoare sau este rodul imaginației psihotico-paranoide a unei minți brusturărești ferm convinsă asupra faptului că jucătorii dintr-un meci de rugby s-au adunat în grămadă ca să-l bârfească pe un singur spectator.
Cuvântul zilei – DONȚ
donț – substantiv masculin, înseamnă PROST, accepțiunea imediată a cuvântului extinzându-se în mod exhaustiv și asupra înțelesurilor de tâmpit, idiot, dobitoc, cretin, imbecil, prostan, prostănac, etc. Departe de a fi substantiv epicen, acesta cuprinde forme flexionare corespunzătoare genurilor masculin și feminin, precum și ale numărului plural: donț, donță, donți, donțe.
Fiind la origine substantiv, i se aplică regulile de scriere ortografică specifice numelor comune, la care se instituie o regulă excepțională: întotdeauna se scrie cu minusculă, chiar și în situația în care se află la început de propoziție/frază și chiar dacă denumește o unitate de măsură fundamentală. Această cerință excepțională este impusă de caracterul peiorativ al cuvântului, semnificând nimicnicia în valoare absolută a unui superlativ tâmpelnic. Ce este mărunt, mizerabil, grobian și grotesc se scrie ÎNTOTDEAUNA CU LITERĂ MICĂ. *
Etimologia termenului este necunoscută, nefiind nici de origine latină, nici neogreacă, slavonă veche sau franceză, engleză, germană. Cuvântul în sine pare a fi unul din puținele rămase în graiul autohton provenind din timpul migrației goților, mai precis ramura estică a acestora – ostrogoții, care au fondat în sec IV un centru de putere în nordul Mării Negre, în Ucraina și în zona actualei Moldove.