Cel mai probabil, deputata PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, va candida pentru un nou mandat în Colegiul 1, adică în municipiul Suceava, mai puţin cartierul Burdujeni. Pe doamna Ardeleanu am criticat-o în numeroase rânduri, în principal pentru că s-a plasat în armata de apărători fanatici ai fostului ministru PDL al Educaţiei, needucatul Daniel Funeriu. Sanda-Maria Ardeleanu a preferat să-i cânte în strună necioplitului şi nepriceputului Funeriu decât să sprijine Universitatea „Ştefan cel Mare”, al cărei prorector a fost până când a obţinut statutul de membru al Camerei Deputaţilor.
Culmea fanatismului a fost atinsă de universitara Ardeleanu atunci când i-a luat apărarea domnului Funeriu chiar şi când acesta a plasat universitatea suceveană în ultima clasă valorică. S-a demonstrat, ulterior, că Daniel Funeriu a fost cumplit de nedrept cu Universitatea „Ştefan cel Mare”. Totuşi, poate că talibanismul de care a dat dovadă Sanda-Maria Ardeleanu în cazul Funeriu poate fi privit ca o dovadă a faptului că deputata este o persoană loială partidului şi, automat, activiştilor pe care acesta îi promovează în funcţii de conducere. Mă întreb ce-ar fi făcut, oare, universitarul Băişanu dacă ar fi fost în locul doamnei Ardeleanu. Ar fi sărit în apărarea universităţii sucevene şi s-ar fi răţoit la ministrul pus de partidul său? Mă întreb acest lucru fiindcă Alexandru (Sandu) Băişanu va fi contracandidatul Sandei-Maria Ardeleanu la alegerile programate pe 9 decembrie.
Domnul Băişanu are prima şansă, fiindcă vine cu un important capital de imagine acumulat la jumătate acestui an în calitatea sa de candidat la postul de primar al Sucevei. Sandu Băişanu a pierdut alegerile la o diferenţă mică de voturi, ceea ce-l face să aştepte cu optimism alegerile generale din această iarnă. Rezultatul domnului Băişanu a fost, în aparenţă, bun. Însă, nu trebuie uitat că acesta a candidat din partea unei alianţe, USL, care se afla pe creasta valului. Totodată, multe dintre voturi nu i-au fost acordate lui Alexandru Băişanu, ci au fost date împotriva primarului Ion Lungu, pentru că acesta reprezenta PDL, un partid aflat sub val, dar şi fiindcă unii suceveni au vrut schimbarea după opt ani de administraţie Lungu. Aşadar, rezultatul obţinut de Sandu Băişanu la alegerile locale poate fi considerat mai degrabă prost decât bun. Domnul Băişanu a avut toate condiţiile pentru a câştiga funcţia de primar, şi totuşi nu a reuşit acest lucru. Pe de altă parte, cele trei luni de când este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava nu constituie un avantaj pentru Sandu Băişanu, fiindcă acesta nu a făcut nimic de când deţine funcţia. Cât priveşte prestaţia politică a preşedintelui PNL Suceava, aceasta este subţire şi presărată cu minciuni, cu glumiţe de doi lei şi cu unele bădărănisme. Ca stil, ca vestimentaţie şi ca discurs, universitarul Băişanu este cu mult sub universitara Ardeleanu. Făcând abstracţie de partidele pe care le prezintă cei doi, la alegerile din 9 decembrie ar merita votată Sanda, şi nu Sandu.
(25 sep 2012, 11:20:43
S-audă şi Morgan Freeman …(de ce nu ?!) catindat
Atentat ? binenţeles că da ( …la buzunare)
Toamna asta cât o costa ….VOTUL VALIDAT ?
Mişcări de apartheid vor fi ? da ? multe ?
De-oparte şi de alta ? băsişti,promiteţi(