În campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, liderul PDL Gheorghe Flutur, a vorbit despre miliardul de euro care a ajuns în judeţ în timpul mandatului său. Despre miliardul de euro cu care s-au peticit drumuri, s-au tras reţele de apă şi canalizare, s-au reparat cămine culturale, s-au făcut primii kilometri din şoseaua de centură a Sucevei şi s-au văruit şcoli. Însă, parte din miliardul ăsta de euro nu a ajuns nici la Moara, nici la Pojorâta, cele două localităţi în care a început construcţia de gropi ecologice de gunoi.
Judeţul Suceava ar mai fi putut să trăiască cu un pod rupt, cu un drum neasfaltat ori cu o şcoală cu pereţii murdari, însă judeţul nostru nu mai poate trăi atunci când este sufocat de gunoaie. De ani de zile municipiul Suceava şi alte localităţi transportă gunoiul peste graniţele judeţului, cheltuindu-se milioane de euro aiurea. De la începutul mandatului domnului Flutur se ştia foarte clar ziua în care Suceava nu va mai putea transporta gunoiul la Botoşani, din cauză că şi groapa de-acolo va fi închisă. Gheorghe Flutur ştia foarte bine acest lucru, fiindcă la conducerea Botoşanilor se afla verişorul său, Cătălin Flutur.
Mai sunt şase zile până când groapa de gunoi de la Botoşani va fi închisă, iar Suceava va rămâne cu gunoiul în propria curte. Chiar dacă, până la urmă, municipiul Botoşani va primi permisiunea de a depozita deşeurile în groapa existentă încă o vreme de-acum încolo, Suceava tot cu gunoiul în propria curte va rămâne, din pricina preşedintelui USL al Consiliului din judeţul vecin şi, mai nou, neprieten, Florin Ţurcanu. Cu o nervozitate ieşită din comun, domnul Ţurcanu spune de câte ori are ocazia că nu va mai fi de acord ca Suceava să ducă deşeurile la Botoşani. Cel care consideră că judeţul este propria lui moşie a declarat, de curând: „Nu sunt de acord să mai primim nici o zi gunoiul de la Suceava. Să îşi facă la ei (groapă de gunoi - n.a.) în Dumbrăveni, unde stau ca boierii în vile”.
Pornirea domnului Ţurcanu împotriva nu ştiu căror boieri poate însemna că acesta este urmaşul unei familii de ţărani de la Flămânzi care nu poate uita cum strămoşii săi au fost alergaţi în timpul răscoalei din 1907. Din cauză ca autorităţile sucevene n-au fost în stare să construiască gropile de gunoi de la Moara şi de la Pojorâta, Suceava a ajuns la mâna ţărănoiului de la Botoşani. Un ţărănoi din USL. Deci, îmblânzirea lui Florin Ţurcanu cade în sarcina preşedintelui PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. Dar mai ales a vicepreşedintelui PNL al CJ Suceava, Alexandru Băişanu, pentru că Florin Ţurcanu este membru PNL. Un partid în care, se presupune în mod greşit, sunt doar domni.
(10 iul 2012, 11:28:16
Pasă-mi-te omuleața era tare „țâflișă