Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 20 sep 2011 - Anul XVI, nr. 222 (4820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Universitatea „Sanda-Maria Ardeleanu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prorectorul autosuspendat al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, deputata PD-L Sanda-Maria Ardeleanu, a negat că ar fi interesată să preia conducerea instituţiei academice. A făcut-o după ce săptămâna trecută scriam, tot în acest colţ de pagină, că atacurile directe sau indirecte ale doamnei Ardeleanu la adresa rectorului Adrian Graur indică faptul că aceasta îşi doreşte şefia universităţii.

Sanda-Maria Ardeleanu a negat că şi-ar dori să devină rector anul viitor, după ce Adrian Graur va trebui să renunţe la funcţie din motive de vârstă. Însă, doamna Ardeleanu a infirmat zvonul care circulă prin universitatea suceveană cu jumătate de gură.Dar nu pentru că cealaltă jumătate ar fi fost ocupată cu lăudarea activităţii ministrului PD-L al Educaţiei, Daniel Funeriu. Sanda-Maria Ardeleanu a declarat: „Ceea ce s-a spus până acum în presă sunt doar speculaţii. Nu am discutat cu nimeni acest lucru. Vom vedea ce este de făcut în perioada următoare. Lucrurile se vor hotărî pe parcursul lunilor care vin. Până la ora aceasta nu am discutat cu nimeni această problemă”. Făcând politică, deputata Ardeleanu ştie că niciodată nu e bine să spui niciodată.

Aşadar, Sanda-Maria Ardeleanu a lăsat să se înţeleagă că peste câteva luni s-ar putea să se gândească la o eventuală candidatură pentru funcţia de rector. Că doamna Ardeleanu îşi doreşte cu ardoare cea mai importantă funcţie din cadrul universităţii sucevene o dovedeşte una dintre postările domniei sale de pe blogul personal. Plecând de la clasificarea universităţilor făcută de Daniel Funeriu, omul pe care Sanda-Maria Ardeleanu îl apreciază foarte mult, aceasta scrie: „Mă încearcă o mare îngrijorare astăzi, la doar câteva zile de la anunţarea oficială a unui prim rezultat în procesul clasificării universităţilor româneşti: ce se va întâmpla cu universitatea mea, a noastră, a sucevenilor şi a românilor de acasă şi de peste graniţe, o universitate care contează deja şi în plan internaţional, Universitatea Marelui şi Unicului Voievod şi Sfânt, Ştefan cel Mare?”. Stop.

Ca şi colegii domniei sale de partid, doamna Ardeleanu rescrie istoria. Suceava nu mai este Suceava, ci Bucovina. Turiştii sunt invitaţi să viziteze mănăstirile Bucovinei, printre acestea numărându-se şi Mănăstirea Putna, locul unde este înmormântat Ştefan cel Mare. Care Ştefan cel Mare nu a fost domnitorul Moldovei, aşa cum am învăţat la şcoală, ci, nu-i aşa?, domnitorul Bucovinei. Acum aflăm de la doamna Ardeleanu că Universitatea ar reprezenta creaţia lui Ştefan cel Mare. Însă, nu este clar când a făcut voievodul instituţia de învăţământ: înainte de a otrăvi fântânile sau după ce pârjolea culturile? Şi pentru cine a făcut-o: pentru răzeşii care se plictiseau între două războaie ori pentru fetele care voiau să-şi perfecţioneze turca, pentru a nu se face de râs atunci când aveau să fie luate şi duse la Înalta Poartă?

În postarea de pe blog, doamna Ardeleanu se întreabă: „Au înţeles oare cei în drept să hotărască destinele acestei instituţii onorabile că trebuie schimbat mult în substanţa specializărilor şi structurilor?”. „Cei” este de fapt „cel”, adică Adrian Graur. Presupunând că domnul Graur are vreo vină pentru locul ocupat în clasamentul întocmit de Daniel Funeriu, o răspundere ar trebui să aibă şi Sanda-Maria Ardeleanu, care până la sfârşitul anului 2008, atunci când a ajuns parlamentar, a fost prorectorul universităţii. Nu? În final, deputata, universitara şi bloggeriţa Ardeleanu scrie: „(...) conducerea universităţii mele trebuie să iasă dintr-o opoziţie absurdă, opoziţia faţă de propriii studenţi şi profesori”. După cum se cunoaşte, fostul domnitor al Bucovinei Ştefan cel Mare a spus ceva de genul „Universitatea nu e a mea şi nici a voastră, ci a urmaşilor, urmaşilor noştri, în veacul vecilor, amin!”. Şi pentru că doamnei Ardeleanu îi tot place să spună „universitatea mea”, e clar că la domnia sa făcea referire voievodul în urmă cu mai bine de 500 de ani. În aceste condiţii, instituţia academică suceveană ar trebui să-şi schimbe imediat numele în Univesitatea „Sanda-Maria Ardeleanu”, iar doamna deputat ar trebui să fie numită în funcţia de rector. Dar nu anul viitor, după ce va ieşi Adrian Graur la pensie, ci imediat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Sanda-Maria Ardeleanu”.
 Vizualizări articol: 2388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 16 voturi
Universitatea „Sanda-Maria Ardeleanu”5.0516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 sep 2011, 11:06:01
Trădare ! Economie colapsată ! totul se-ntâmplă cu un motiv
Până şi Miracolul ( deşi-i obiectiv ) cu un motiv se-ntâmplă
O sarcină nedorită poate fi explicată prin lipsa unui prezervativ
Şi iată motivul ce poate duce la o ,, căsnicie strâmbă ’’

Atâtea şi-atâtea conflicte întâmplate din motive greşite
Din motive justificate prin tone de minciuni
România-i un vas eşuat în colţii crizei ( din motive aservite )
Şi nu se face nimic concret , se-aduc , doar , argumentaţiuni

De ce crezi ? care-o fi motivul ? DE CE ?
Se moare atât de uşor încât viul are tendinţa de-a muri
Dobitocia ( nedefinită ) pare , pe toţi , să ne ,, alunece ’’
Pe PROMOTORUL MOTIVULUI când îl vom descoperi ?
2.   Ilona trimis de
(20 sep 2011, 12:24:10
in orice caz, in situatia ca dl.Graur pleaca , toate lucrarile incepute asa ramin.....se incheie totul.......degeaba dl.Graur a achizitionat si acel teren la Moara, ca nu se va mai face nimic.......pica totul la Universitate........
sigur, nimeni nu-i de neinlocuit, sunt de acord, dar sa fie lasat sa termine ce a inceput dl.Graur..........asa, dna Ardeleanu, stiu eu ce autoritate o sa aiba intre ceilalti sacali, vulturi,din interiorul univ?........va fi o marioneta care va asculta, dupa nevoi, cind de unul, cind de altul..........
pacat ca nimeni si nicaieri, nu se ia in calcul omul , ci numai functia........
3.   Nu cumva... trimis de
(21 sep 2011, 10:52:23
Sorine ai absolvit tocmai această instituţie de "învăţământ"? şi tu crezi că dacă ar veni madam Sanda la conducerea USV în calitate de membru al partidului aflat la putere nu ar trage nişte gologani pt. a fi cheltuiţi în folosul acestei fabrici de diplome. scuze pt. cei 5% care şi-au făcut studiile pe bune.
4.   Nota 10 Plus trimis de
(22 sep 2011, 12:18:24
Articolul este excelent. Bine documentat si extrem de pertinet!
5.   Vina cea din urma trimis de
(22 sep 2011, 15:14:46
Cea mai mare vina a lui Graur este ca nu s-a inclinat in fata ciumei. Daca avea geaca portocalie, USV era in categoria a doua. Asa, cu ajutorul nepretuit al blogheritei, USV a ajuns in plutonul celor slabi. Fara invatamant, Moldova (nu Bucovina) a fost, este si va ramane pururi cea mai slab dezvoltata regiune a tarii. Sau poate nu a fost o vina ? Viitorul va scoate adevarul la lumina ! Pentru asa- zisa clasificare nu s-a folosit absolut nici un criteriu obiectiv. Sunt deja persoane care proceseaza datele publice si nu iese la nici un calcul versiunea prezentata de ei. Oricum, sa ai un ministru al educatiei care reformeaza educatia in tara si care are copiii la studii in strainatate, mi se pare incredibil. Cat mai rabdam ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei