Ministerul Educaţiei, care este condus de prea puţin educatul Daniel Funeriu, a făcut clasificarea universităţilor. Domnul Fuhreriu sau, dacă vreţi dumneavoastră, domnul Funebriu, nu a oferit prea multe explicaţii legate de modul cum s-a realizat această clasificare. Daniel Funeriu tot fâlfâie o hârtie de la Asociaţia Universităţilor Europene, care, chipurile, confirmă clasamentul dat publicităţii de Ministerul Educaţiei. Însă, nu e clar dacă, într-adevăr, asociaţia înainte amintită a făcut cercetarea care a stat la baza clasificării.
Presupunând că Asociaţia Universităţilor Europene a eliberat hârtia pe care o flutură needucatul ministru al Educaţiei, atunci ar trebui să li se explice universităţilor cum a fost posibil ca, numai în câteva luni, cei aproximativ 40 de oameni ai Asociaţiei au reuşit să treacă pe la cele aproximativ 90 de instituţii de învăţământ superior româneşti. Şi nu doar ca să bea un ceai sau o cafea, ci pentru a citi mii de documente, pentru a vorbi cu mii de profesori şi de studenţi, şi pentru a întocmi o sumedenie de rapoarte. Dar când a avut vreme Ministerul Educaţiei să analizeze toate documentele puse la dispoziţie de universităţi şi de Asociaţia Universităţilor Europene? Mai ales că ministerul condus de domnul Fuhreriu sau, dacă vreţi dumneavoastră, domnul Funebriu, trebuie să desfiinţeze, pardon, să reformeze şi liceele, şcolile generale şi grădiniţele.
Pentru mine, cel puţin, e limpede că operaţiunea de clasificare a universităţilor este o chestiune strict politică. Adică, ministrul PD-L al Educaţiei, ca să nu recunoască faptul că învăţământul românesc este subfinanţat crunt de către guvernarea PD-L, a clasificat universităţile, pentru a avea o justificare în cazul reducerii numărului locurilor bugetate pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi. Dacă Daniel Funeriu ar fi avut mai multă minte şi o brumă de bun-simţ ar fi putut să împartă locurile în funcţie de mărimea universităţilor şi nu ar fi trebuit să-şi bată joc de munca instituţiilor de învăţământ superior, punându-le etichete şi făcându-le, astfel, o proastă imagine.
Modul cum a înţeles ministrul needucat al Educaţiei să trateze problema universităţilor l-a deranjat, pe bună dreptate, şi pe rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur, care aşteaptă şi acum lămuriri de la Daniel Funeriu. La cât de needucat este acesta, domnul Graur le va aştepta degeaba. Ignorând faptul că universitatea suceveană are rezultate bune şi pe partea de cercetare, dar nu numai, Ministerul Educaţiei a trecut-o abia în categoria a III-a. Aşa cum spuneam, spre nemulţumirea rectorului Adrian Graur, dar spre mulţumirea prorectorului autosuspendat, deputata PD-L de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu. Atitudinea doamnei Ardeleanu vine să întărească ideea că operaţiunea de clasificare a universităţilor nu este decât o chestiune politică. Şi ar mai fi o dovadă în acest sens: sâmbătă, 10 septembrie, la conferinţa de presă organizată de ministrul Funeriu la Conacul Domnesc din Şcheia, în timpul căreia s-a vorbit despre Universitatea „Ştefan cel Mare”, Adrian Graur nu a fost invitat. În schimb, lui Daniel Funeriu i-au fost alături Sanda-Maria Ardeleanu, preşedinta Organizaţiei de Femei a PD-L, deputata Sulfina Barbu, şi adjuncţii PD-L ai Inspectoratului Şcolar Suceava, Vasile Monacu şi Cristian Cuciureanu.
Singura care avea ce căuta la conferinţă este doamna Ardeleanu, pentru că aceasta este admiratoare a reformei domnului Funeriu, membră a Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, prorector autosuspendat şi aspirant la funcţia de rector al universităţii sucevene. Deci, e limpede de ce Sanda-Maria Ardeleanu şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu clasificarea realizată de Daniel Funeriu şi de ce a spus că universitatea suceveană ar putea avea un viitor luminos. Dar şi de ce i-a pus pe alţii să umple presa suceveană cu atacuri indirecte la adresa lui Adrian Graur. Însă, atenţie, doamna Ardeleanu, lovind în domnul Graur, loviţi automat şi în Universitatea „Ştefan cel Mare”. Şi dacă mai loviţi mult în instituţie, ce o să mai conduceţi în cazul în care partidul vă va pune şefă peste aceasta?
(13 sep 2011, 11:06:07
Se îmbulzesc ( mai des ca niciodată ) ziariştii
Vor ei ? .. sau lumea vrea să vadă stiri infecte ?
Într-un amestec play-boy & darwiniştii
Descompunerea până la urzeală a fiinţei de azi
Nu ( cred ) cere ci primeşte ceea ce i se livrează
Dar şi tu eşti vinovat , ziaristule , şi tu retrograzi
Chear dacă ( deseori ) ce ,, dai ’’ nu te interesează
Subiectele importante n-au ,, lipici ’’ , e drept
Sătui suntem ( şi sunteţi ) de subiectul : sărăcie
Ca şi consumator ( credeţi-mă ) nu pot s’accept
Să-mi daţi mereu CE CREDEŢI VOI că-mi place mie