Benzina din rezervorul unei maşini parcate pe o stradă din Suceava a fost furată. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a reclamat la poliţie că buşonul de la rezervorul maşinii sale i-a fost distrus şi i s-au furat 20 de litri de benzină. Agenţii de pază ai unui supermarket din Suceava au prins un bărbat în vârstă de 43 de ani furând alimente în valoare de aproximativ 20 de lei. Un cetăţean din municipiul Suceava, în vârstă de 45 de ani, a reclamat la poliţie că indivizi necunoscuţi i-au intrat în locuinţa situată pe strada I.G. Sbiera şi i-au furat bijuterii din aur în valoare de 35.000 de lei. Din curtea unui bărbat din Stulpicani au dispărut două butelii în valoare de 300 de lei. O femeie în vârstă de 32 de ani, din Suceava, a anunţat poliţia că de pe scara blocului în care locuieşte au fost furate trei biciclete. O femeie în vârstă de 84 de ani, din Dolhasca, a reclamat că i-au fost furate dintr-o anexă a locuinţei 12 găini şi 50 de litri de vin. Persoane necunoscute au furat bunuri în valoare de 20.000 de lei dintr-o casă aflată în construcţie în municipiul Suceava, pe Calea Unirii. Un hoţ a pătruns pe geamul unei case izolate din Vatra Moldoviţei şi a furat 400 de lei.
Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele care au apărut în buletinul informativ al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, în numai trei zile. Hoţiile se ţin lanţ în judeţul nostru. Un alt lanţ decât cel cu care Emil Boc şi Traian Igaş au legat puterea de gardul sediului central al PD-L, pentru ca aceasta să nu fugă la Opoziţie. Furturile s-au înmulţit în ultima perioadă mai ceva ca greşelile de exprimare făcute de Traian Ingaş, cel care a pescuit funcţia de ministru, nu ca un pescar cinstit, ci ca un „branconier”. Se fură din obişnuinţă, de plictiseală sau de foame. Şi se fură pentru că domnul Ingaş, cu mintea lui de absolvent de liceu cu întârziere, a înţeles că reformă înseamnă numai să tai salarii, să dai oameni afară şi să desfiinţezi posturi de poliţie. Ştiind că poliţiştii sunt din ce în ce mai puţini şi că cei rămaşi sunt din ce în ce mai puţin motivaţi, hoţii operează fără teama că va reuşi cineva să-i prindă. Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie nu suflă nici o vorbă despre creşterea fără precedent a numărului de furturi din casele şi din buzunarele oamenilor. În schimb spune că reforma sistemului merge foarte bine.
Dacă şefii Poliţiei Suceava chiar sunt convinşi de acest lucru, i-aş ruga să-şi facă publice adresele şi să spună unde-şi ţin bijuteriile şi banii, dar şi între ce ore nu sunt la domiciliu. Pentru că, totuşi, nu mi-aş dori ca aceştia să fie în casă în momentul atacului şi să-şi ia şi vreo doi pumni peste gurile alea cu care vorbesc despre „succesurile” reformei. Ar fi, poate, prea mult, şi bătuţi, şi cu banii luaţi.
(30 aug 2011, 11:04:38
Uniţi doar în jurul sticlei de bere
Societatea românească nu răspunde la telefon
Oricine sună primeşte ,, apel în aşteptare ’’
Mor moliile de bătrâneţe pe societatea română
Majoritatea habar n-au ce e aia ( de fapt )
Tot ce-i de făcut pe mâine (mereu ) românu’ amână
Mereu cu alte chestiuni (neimportante) fiind ocupat
Am dezvoltat o tendinţă de-a recunoaşte oportunitatea
Ca să facem pauze în toiul unei activităţi
Să ne cumpărăm diplome să-nlocuiască cartea
Şi să ne promovăm potenţialitatea prin virilităţi