La întâlnirea şefilor de inspectorate şcolare din toată ţara, care a fost găzduită de Suceava, a participat şi ministrul PD-L al Educaţiei, Daniel Funeriu.
Evident, prezenţa ministrului i-a atras pe jurnalişti, care au vrut să afle de la acesta ce-i mai aşteaptă pe profesori, elevi şi părinţi. Jurnaliştii au pus întrebările, iar domnul Funeriu, ca de obicei, a bătut câmpii. I-a bătut de parcă aceştia ar fi fost elevi cu muci la nas şi i-ar fi prins la fumat în toaleta şcolii. Daniel Funeriu a venit în faţa presei tot cu privirea lui de copil care a trecut clasa doar pentru că profesorul de istorie şi-a dat seama că degeaba îi tot repetă că cel de-al Doilea Război Mondial a avut loc după Primul Război Mondial.
Domnul Funeriu a venit în faţa presei cu acelaşi bagaj de cuvinte sărac şi cu acelaşi ton apăsat care-i poate impresiona doar pe inteligenţii telespectatori ai OTV. Aceiaşi telespectatori care au rămas muţi în faţa televizorului când au văzut cu cât profesionalism descrie Daniel Funeriu traseul palmei prezidenţiale.
Chimistul Funeriu a fost întrebat cum ar trăi domnia sa cu 7 milioane de lei dacă ar fi profesor debutant de chimie în comuna suceveană Arbore. În contextul în care la examenul de titularizare s-au obţinut rezultate slabe, ministrul Educaţiei a fost întrebat cum ar putea fi atraşi la catedră cei mai valoroşi dintre absolvenţi.
Şi a mai fost întrebat Daniel Funeriu ce părere are despre universitatea suceveană, pe care o vizitase în urmă cu câteva săptămâni. În timp ce ministrul PD-L al Educaţiei evita să dea răspunsuri concrete, ca o loază care încearcă să evite privirea profesorului, pentru ca nu cumva să fie scoasă la tablă şi să se facă din nou de râs, şeful PD-L al Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, făcea feţe-feţe. Asta pentru că jurnaliştii puneau întrebări în loc să stea ca muşcatele din geamul biroului său.
Nici purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, nu s-a simţit confortabil. A dovedit-o reacţia pe care aceasta a avut-o la finalul conferinţei de presă, atunci când s-a îndreptat către jurnalista care i-a deranjat neuronul lui Daniel Funeriu şi i-a spus că temele pe care le-a abordat nu au făcut obiectul întâlnirii ministrului cu presa.
Dar despre ce teme ar fi trebuit să vorbească presa pentru ca domnul Funeriu să nu se simtă prost, doamnă Hacman? Despre temele la istorie, botanică şi desen pentru elevii de clasa a V-a? Dacă ar fi fost după dumneavoastră, doamnă Hacman, aţi fi înlocuit temele cu temenelele. Şi cu o întrebare de genul „Nu-i aşa că dumneavoastră, domnule ministru, sunteţi cel mai competent ministru pe care l-a avut România de când se ştie ea?”. Sau cu una şi mai la obiect, cum ar fi: „Este adevărat, domnule ministru, că, mulţumită dumneavoastră, şcoala românească va cunoaşte noi şi noi succesuri?”.
(26 iul 2011, 11:27:13
C-o privire gen : şi la mine s-a dat fostu’ şef FMI
Se’nfăţoşează c-o atitudine băţoasă
Deparcă tainele zilelor doar ea le-ar şti
Cândva ( în Cretacic ) era o vorbă :
Dacă e , e , dacă nu e , nu e , măi băieţi !
Exchibiţiile muzical-clipite n-o absolvă
De rostogolirea voluntară a unei penibilităţi
Mai e un pas până miliţia va controla situaţia
Situaţia de criză , debilitate şi aşteptare
Aşa că relaxaţi-vă ( şi aşteptaţi miliţia )
Doar EA va decide cine trăieşte şi cine moare
Învăţământul românesc .. ce faţă are ?