Domnule Petru Carcalete, domnule profesor, domnule şef al Inspectoratului Şcolar Suceava, măi, omule, închide un pic televizorul fixat pe Etno TV şi, te rog, citeşte cu atenţie acest articol. A, închide şi telefonul, fiindcă sigur te sună cineva de la partid să te întrebe ce-ai mai auzit despre alegerile pentru şefia PD-L. Începem, domnule Carcalete. Probabil ştiţi că şase eleve din judeţul nostru au obţinut opt premii la Olimpiada de Limbă Germană Modernă desfăşurată la Baia Mare.
Este vorba despre Teodora Bucaciuc-Mracica, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, şi Ema Ganciu, elevă în clasa a XII-a, şi Andreea Breaz, elevă în clasa a XI-a, ambele la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava. Celelalte premiante, adică Iulia Colban, Simona Andreea Barna şi Cecilia Saviuc, învaţă la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi.
Una dintre profesoarele care le-au pregătit pe eleve mi-a spus despre acestea că sunt „fete minunate, deştepte, talentate şi frumoase”. Despre performanţele celor şase eleve am aflat de pe un alt canal decât cel care face legătura între Inspectoratul Şcolar Suceava, pe care cu onor îl conduceţi, domnule Carcalete, şi mass-media.
Totuşi, poate că dumneavoastră, domnule Carcalete, aţi vorbit despre premiile obţinute de şcoala suceveană la Olimpiada de Limbă Germană Modernă, dar presa nu a dus mai departe mesajul. Asta, pentru că, probabil, jurnaliştii au considerat că subiectul nu va avea un mare succes la public. Dar, mai există posibilitatea ca, în timpul unei conferinţe de presă, dumneavoastră, domnule Caracalete,scuzaţi expresia, să fi mormăit ceva despre cele opt eleve, iar presa să nu fi înţeles ce-aţi spus. De aceea, dacă-mi permiteţi, domnule inspector general, v-aş sugera ca atunci când elevii suceveni mai câştigă premii să-i invitaţi pe ei şi pe profesorii care i-au pregătit la conferinţele de presă organizate de instituţia pe care o conduceţi. Vă e teamă că veţi face acest lucru degeaba, domnule „general”? Ei, nu mai fiţi atât de sperios, pentru că presa preferă oricând să prezinte figuri noi şi declaraţii proaspete, decât un şef al Inspectoratului Şcolar cu aceeaşi mustaţă, cu aceeaşi cămaşă albă şi cu aceeaşi vestă maro, cu acelaşi perete alb în spatele său, cu aceeaşi blazare şi cu acelaşi mormăit.
(10 mai 2011, 11:14:34
Pic cu pic ( de otravă ) ne-a umplut paharul
Ne-a mecanizat mişcarea .. suntem precum
Un novice’n faţa vieţii cercetând abecedarul
Am învăţat că 1+1 fac mai puţin de doi
Trăim cu răni nevindecate , şi trecem mai departe
Ne-am învăţat (şi-am acceptat) că suntem într-un gunoi
Pentru care plătim de ne’ndoim de spate
Carantina ţi-e (auto)impusă , deschide ochii !
Ţi s-a confiscat şi dreptul ăsta ? ai ochii oblici ?
Ce faci (instinctiv ) când te invadează păduchii ?
Cât îţi vei mai face răni peste cicatrici ? ? ?